Štítky: | Aldis | lávka | hotel Aldis |

Ze zchátralé budovy vedle Aldisu bude do dvou let moderní hotel

Chátrající budova se promění v moderní hotel.
Chátrající budova se promění v moderní hotel. | autor: STAKO

Z obludné budovy vedle kongresového centra Aldis by měl být moderní hotel inspirovaný prvorepublikovou architekturou. Po třiceti letech se tak Hradečáci konečně dočkají toho, že napůl zchátralá budova zmizí. Plánovaný hotel by měl mít až sto komfortních pokojů. Hotovo by mělo být v roce 2021. Zhotovitelem projektu je hradecká firma STAKO a projektovou dokumentaci mají na svědomí architekti ze společnosti Žárovka.

Hotel, který se bude jmenovat Aldis, bude mít šest nadzemních a jedno podzemní podlaží, které bude vybaveno  technickou  infrastrukturou pro chod hotelu a zázemím pro jeho zaměstnance. Při vstupu do hotelové recepce hosty budou vítat zlatavé barvy v kombinaci se dřevem.  

Stravování hostů bude zajištěno v 1. nadzemním podlaží vhotelové restauraci pro více jak sto hostů. Všech sto pokojů se bude vyznačovat vysokým standardem splňujícím mezinárodní požadavky pro čtyřhvězdičkové ohodnocení.

Společnost STAKO slibuje, že elegantní prostory v kombinaci se stylovým ubytováním budou tím pravým místem pro pořádání firemních a společenských akcí. Nebude chybět ani velký kongresový sál až pro 200 osob. Hotelový salónek v 6. nadzemním podlaží bude plně vybavený audiovizuální technikou s možností odpočinku na vyhlídkové terase s nádherným výhledem do přírody a na historickou část města.

Současný objekt, kterému se přezdívá „schody do nebe“, byl navržen pro někdejší Krajskou odborovou radu. Začal se stavět vroce  1986  a  od  roku  1988  sloužil  jako  zázemí  a  ubytovna  pro  dělníky.  V roce 1992 byl zakonzervován. Současný objekt se odstraní a zůstane pouze nosný systém. Dokončení stavby je plánováno na rok 2021. "Hotel Aldis se stane funkční součástí areálu občanského vybavení městského a regionálního významu. Po dobudování lávky pro pěší přes Labe a centrály ČSOB vznikne ze zóny ALDIS po několika desítkách let konečně atraktivní městský prostor s širokým využitím,“ uvedl Petr Kulda, jednatel společnosti STAKO.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lávka na Benešovce už slouží lidem. Kolik stála její oprava?

Nejen obyvatelům Benešovy třídy už slouží nová lávka u Kozlovky. Dokončena je o téměř dva týdny dříve, než se původně plánovalo. Práce byly zahájeny loni v létě, po technologické přestávce pokračovaly dokončovací práce. Výsledkem je úplně nová lávka za více než 10,6 milionu…
Čtěte více

Dalibor Janda v Hradci oslaví své 70. narozeniny

Je neuvěřitelné, že náš český zpěvák s nezaměnitelným hlasem Dalibor Janda oslaví už 70 let. A slavit chce především se svými fanoušky a to i v Hradci Králové. Na 10. prosince chystá Gala koncert 70 v hradeckém Aldisu. Show začíná ve 20 hodin. Dalibor Janda přijede i se svou…
Čtěte více

Škroupova ulice přijde o parkovací místa. Bude obousměrná

Hradecká radnice chce cyklistům zjednodušit jízdu v centru města a lépe tak využívat v březnu otevřenou lávku přes Labe u Aldisu. Chystá proto zavedení obousměrného provozu pro cyklisty ve Škroupově ulici. Její úprava s vyznačením pruhu pro cyklisty si však vyžádá zrušení 22…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme