Zastupitelé se shodli alespoň na rozpočtu

Schvalování rozpočtu města na rok 2011 se obešlo bez větších problémů. Zatímco na novém vedení se hradečtí zastupitelé nejsou schopni shodnout už 2 měsíce, projednání rozpočtu se nezadrhlo. Zastupitelstvem prošel jen s drobnými změnami.

Hradečtí zastupitelé v úterý 14. 12. 2010 hlasovali o přebytkovém rozpočtu. Jeho návrh dostaly předem k dispozici přímo politické kluby. Projednávání tak mělo nestandardní průběh. Za normálních okolností by návrh nejprve projednala rada města a teprve pak schvalovali zastupitelé.
Rozpočet pro rok 2011 počítá s příjmy ve výši 2,64 mld. Kč a výdaji 2,48 mld. Kč. Město tak má hospodařit s přebytkem téměř 170 milionů korun. „Na investice půjde přibližně 645 milionů korun. V rezervě rozpočtu je zhruba 60 milionů korun. Město si nebude brát žádné úvěry,“ řekl Hradeckému deníku vedoucí ekonomického odboru magistrátu Jindřich Frydrych.
Mezi největší investice celkem za více než 250 milionů korun budou patřit přestavba bývalé továrny Vertex na Centrum celoživotního vzdělávání, rekonstrukce hřiště u Bavlny a obnova historických teras. Z dalších plánovaných akcí města Deník uvádí výstavbu parkoviště u Aldisu, úpravy křižovatky u Husa, lávku přes Orlici, výstavbu mateřské školy v Podzámčí, regeneraci Benešovy třídy a rekonstrukci náměstí 28. října.
I když noví zastupitelé schválili rozpočet bez větších změn, jeho podoba se může ještě měnit. „Je možné, že nové vedení města pak udělá formou změny v rozpočtu úpravy,“ řekl Hradeckému deníku Vlastimil Ondráček z ČSSD, který je zatím jediným zástupcem města.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme