Zastupitelé posvětili výstavbu v Březhradě, otazníky trvají

Výstavba logistického centra společnosti ThyssenKrupp Ferrosta v královéhradecké čtvrti Březhrad je zase o krok blíže ke své realizaci. Královéhradečtí městští zastupitelé tento týden na svém zasedání odsouhlasili návrh změny územního plánu. Ten umožní firmě začít v Březhradu stavět příjezdové komunikace k vybrané lokalitě. Informuje o tom Hradecký deník.

Rozhodnutí zastupitelé vydali i přes ostrý nesouhlas velké části občanů Březhradu. Ti mají obavy, že logistické centrum svým provozem negativně ovlivní život v jejich čtvrti a to jak hlukem a prašností, tak možnou devastací zeleně a vodních zdrojů. Naopak představitelé ThyssenKrupp Ferrosta jsou spokojeni. "Jsem rád, že nás dvacet zastupitelů podpořilo. Ale je to jen první úspěch. Cesta bude ještě hodně složitá,“ cituje Hradecký deník jednatele firmy Radka Miláčka.
Odpůrcí výstavba nehodlají složit zbraně. Podle Dany Pavlíčkové ze sdružení Zdravý a bezpečný Březhrad využijí všech prostředků, aby stavbě zabránili. "Budeme napadat různá rozhodnutí, může to skončit až v Bruselu," dodala. Podle neověřených informací přitom mají v ruce možný trumf. Majitel pozemku, na kterém hodlá firma stavět, totiž údajně se stavbou nesouhlasí a pozemky neprodá.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme