Zastupitelé poslali fotbalovému stadionu necelých deset milionů, upraví se východní tribuna

Fotbalový stadion
Fotbalový stadion | autor: MMHK.CZ

Zastupitelé Hradce Králové souhlasili 24. května 2016 s investicí do úprav fotbalového stadionu v Malšovicích, aby odpovídal požadavkům Fotbalové asociace ČR pro první ligu. Radnice nákladem asi 13 milionů korun ve východní tribuně upraví prostory v sektoru pro novináře a VIP hosty, zároveň k nim postaví nová schodiště. Fotbalový klub po roce stráveném ve druhé lize postoupil do první ligy.

Pokud by stavbaři nestihli východní tribunu upravit do startu ligové soutěže, mohl by Hradec Králové svá domácí utkání na začátku sezony odehrát na hřišti pražských Bohemians. "Bohemians souhlasí, je to dohodnuto," řekl k tomu zastupitelům náměstek primátora Jindřich Vedlich.

Zastupitelé na úpravy východní tribuny schválili výdaj 9,7 milionu korun z rezervy rozpočtu města. Zbývajícími čtyřmi miliony přispěje fotbalový klub, a to z peněz, které získal za loňský prodej brankáře Tomáše Koubka do Sparty Praha, uvedl Vedlich. Stavební úpravy východní tribuny s kapacitou 4000 diváků by město chtělo stihnout o prázdninách. Pro stavební úpravy již má radnice zpracovanou projektovou dokumentaci a má i stavební povolení.

Současně město připravuje kompletní přestavbu stadionu zhruba za 400 milionů korun. Nová aréna pro 10 tisíc diváků by se mohla začít stavět ve druhé polovině roku 2017. Veškeré zázemí by mělo být v nové západní tribuně, která se stane hlavní tribunou. Postupně by se pak měly postavit boční tribuny za brankami a nová východní tribuna.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme