Zastupitelé klub nepodpořili. Konec kopané v Hradci?

Téměř tři hodiny jednali v podvečerních hodinách zastupitelé o osudu a budoucnosti fotbalu v Hradci Králové. Sál Adalbertina byl svědkem náročného a především dlouhého vyjednávání. Návrhy přednesli nejenom představitelé města, ale také zástupci samotného fotbalovéh klubu. Ke shodě názorů nakonec nedošlo. Více než pět desítek fanoušků odcházelo s výsledkem "prohraného fotbalového utkání".
Jednání se osobně zúčastnil Jan Voda, žijící v současné době v USA, který hradecký klub založil a finančně čtrnáct let podporoval. Sedm tisíc kilometrů, které na jednání vážil však podle jeho slov nepřineslo očekávaný výsledek: " Mé požadavky jsou založeny na dvou principech. Jeden z nich je, že je potřeba zaplatit dluh věřitelům. Potřebuji také finančně doložit,že jsem klub prodal. Myslel jsem, že pro město není problémem vyjít mi vstříc a zaplatit požadovaných 25 milionů korun, protože za těch čtrnáct let jsem do fotbalu vložil 200 milionů," zhodnotil jednání zastupitelstva Voda. Zastupitelé posuzovali hned několi návrhů. Žádný z nich nakonec přijat nebyl. Primátor Otakar Divíšek po jednání uvedl, že jedna etapa hradeckého fotbalu skončila. "Budeme jednat o další sportovní koncepci fotbalu, ale bohužel prvoligová soutěž nebyla nadále podpořena. My ovšem budeme usilovat o zachování a podpoře hradecké fotbalové mládeže," dodává Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.4.2005 21:51
Michal (neregistrovaný)
Město kultury a sportu?
Hradec Králové-město kultury a sportu. Doufám že tento nápis se na hokeji už neobjeví jelikož to je výsměch všem sportovním fandům v Hradci Králové.
26.4.2005 22:12
taky z HK (neregistrovaný)
Zřejmě tady byla porušena jedna zdravá zásada - žít, jednat a podnikat úměrně svým příjmům...
26.4.2005 22:09
jája (neregistrovaný)
Pane Voda, účetnictví stále má dvě strany MD - DAL.. Nebo jinak .. vložil - získal, prodělal - vydělal. A klub byl Váš..
Nelze koukat černobíle, říci udělal jsem hodně, teď se nepovedlo, někdo plaťte dluhy. Nikdo nemůže jednou udělat (i když něco velikého) a žít celý život jenom¨z toho, že jednou někdy něco udělal dobře a k tomu co mu nevyšlo aby se nepřihlíželo.Pracující musí do práce pořád, jinak si nevydělají...Pokud něco "zvojtí", můžou být taky nezaměstnaní...
26.4.2005 22:11
franta (neregistrovaný)
Pokud skončí fotbal v Hradci,tak už se nebude muset tak nákladně rekonstruovat stadion,doufám?
26.4.2005 22:15
ooóó (neregistrovaný)
Fotbal budou chtít zachraňovat stůj co stůj. A na nově opravený stadion se láká lépe než na ten starý.... uvidíme, uvidíme... jestli se zrekonstruuje a pak na něm třeba jen pokvetou pampelišky...
26.4.2005 22:49
jpa (neregistrovaný)
Malšák
Doufáte? A co jako si myslíte, že se na Malšáku bude dít či konat? Chrtí závody?
Dnešek jednoznačně prokázal, že Město (co říkám Město, jen dvě desítky samolibých ignorantů) od začátku NEMĚLO NIKDY ŽÁDNÝ ZÁJEM O FOTBAL a jen prostřednictvím médií dělali lumpa z člověka, kterému sami nesahají ani po kotníky. Kdo tam byl, ví, o čem je řeč, kdo tam nebyl, může si dál každý večer koukat na TV Nova a číst si v Radnici, že máme skvělé divadlo, které nás sice stojí 50 mil. ročně, ale za ten zážitek to stojí.
JPA
26.4.2005 22:40
Frankie (neregistrovaný)
Fotbal v Hradci
V Hradci máme druholigový hokej, který je městem podporován (dokonce je údajně uvažována další rekonstrukce zimního stadionu) a druholigový fotbal, který podporován městem přímo není (nepřímo prostřednictvím pronájmu sportovních ploch). Docela by mne zajímalo, zda páni zastupitelé zvážili poměr hokejistů a fotbalistů všech věkových kategorií v Hradci a okolí, vzali v potaz i to, že ligový hokej se hraje v sousedních Pardubicích, které jsou samozřejmě i "spádovým" centrem případných hokejových talentů. V Hradci máme prvoligové fotbalistky, šachisty, vodní pólistky a judisty (pokud jsem snad některý sport opomenul, omlouvám se), myslím, že by nám vrcholový fotbal docela slušel a fotbalová mládež by měla jakýsi stimul k tomu, že je v dosahu "spádový" prvoligový oddíl. Když město našlo dostatek peněz na in-line plochu na zimáku, podporu hrůzostašného nozomi centra v Šimkových sadech, přestavbu Filharmonie, několikanásobnou opravu divadla, kraj má miliardu na přestavbu pivovaru, opravdu by se nenašly prostředky na podporu ligového fotbalu?
26.4.2005 23:37
Shrek (neregistrovaný)
Myslim, že tady šlo víc o princip než o samotný fotbal. Za prvé není důvod, abychom platili dluhy, které udělal pan Voda a za druhé není důvod dávat něco člověku, který nectí dohody (viz. změna názoru o převodu práv těsně před obdržením peněz) :-/ Pan Voda chtěl město vydírat a myslel si, že to pád fotbalu v HK nedopustí a že jej oddluží. Asi se přepočítal...
27.4.2005 00:21
Frankie (neregistrovaný)
pan Voda
Já bych to viděl takhle - pan doktor Voda od počátku nedělal fotbalu spasitele, jednalo se o normální obchod. Změna kurzu dolaru, změna daňových zákonů v USA, vstup ČR do EU - to všechno mohou být témata páně Vodova snižování "půjček" do hradeckého fotbalu. S těmi dohodami a jejich dodržováním a nedodržováním bych byl taky opatrný - osobně neznám skutečný obsah původního a současného návrhu dohody mezi městem a doktorem Vodou, takže netuším, jakých změn návrhy doznaly. A jen pro připomenutí - jakpak dlouho slyšíme z úst představitelů města termíny přestavby stadionu (stále měněné)?
27.4.2005 00:31
Jaroslav Fišer (neregistrovaný)
diskuzní fórum
Chtěl bych jen upozornit, že tomuto tématu je věnováno samosatné diskuzní fórum v sekci "fórum"
27.4.2005 13:39
Křížek Ladislav (neregistrovaný)
Fotbal v Hradci
Všem radním velice" děkujem".Zničili to, co tu mělo tradici.Snad každé město si hájí vrcholový fotbal,nebo hokej atd.Je to reprezentace města v republice i evropě.Příklad měst Zlín,Liberec a další.Kde byli tyto města po sportovní stránce před 10 lety a kde jsou teď a kde jsme my.Je sice hezké,že se tu pořádají kulturní akce na které však chodí jen úzký okruh lidí,ale vrchlový sport,který zajímá většinu lidí tu chybí.Jaký je tu hlad po sportu ukázalo letošní play-off 1.ligy v hokeji,kdy si našlo cestu na zimní stadion 7000 lidí.A to šlo jen o druhou nejvyšší soutěž.Nad tím by se měli měští radní zamyslet.Jsou tu přece pro nás lidi.A měli by dělat to nejlepší pro nás,aby se nám tu žilo co nejlépe. A fotbal,ten prvoligový k životu v Hradci vždy patřil.
27.4.2005 13:53
Matejovsky (neregistrovaný)
fotbal
Plne souhlasim s p.Křížkem, Vodum se v Hradci pomnik rozhodne stavet nebude, ale zastupitele maji radsi kdyz jim firmy strkaji do kapsy uplatky za vystavbu nakupnich center a bytovou vystavbu. A treba se Malsak prestavi na amfiteatr pro venkovni koncerty...
Stydte se, hamba !
28.4.2005 20:38
z davu (neregistrovaný)
Hlavně by se mělo u všeho myslet a ne proto že je to momentálně móda dělat všeho kupy (hypermarkety) a proto že něčo momentálně v módě není, tak to šmahem bourat a až to zase do módy přijde, tak bourat to, co teď v módě je. Tohle vodnesou jen a jen daňoví poplatníci ať s tím souhlasejí nebo ne.
27.4.2005 15:09
Vorisek (neregistrovaný)
Hradecka kopana
Bohuzel, mesto, s vizitkou kultury a sportu, uz neni aktualni! Sport je soucasti kultury ci kulturnich akci a to hradecti radni nejspis opomneli! Smutny je, ze se kulturou rozumi vsechny nakupni strediska, kterych je v Hradci rekordni pocet v prepoctu na obyvatele a metr ctverecni! Tvrzeni mestkych zastupitelu o snaze udrzet mladeznickou kopanou je pouhym pofoukanim na bolistku, vzdyt i na to je potreba spousta penez a hlavne koncepce fundovanych odborniku! Kvalita, kterou historicky hradecka fotbalova vychova vzdy disponovala, byla spojena s vidinou a moznostmi uplatneni v prvoligove soutezi. Je to obrovska skoda, ztratit fotbalovy klub v takove lokalite!
27.4.2005 18:28
Brain (23) (neregistrovaný)
Ja taky pevne doufam, ze ten napis (Hradec - Mesto sportu) na tom hokeji zmizi, jelikoz si rozporuje s realitou. Jak to tak vidim, Hradec bude bez fotbalu, ale za to bude mit 15 hypermarketu a novy varhany za iks milionu. To uz je fakt na me trochu moc a mam chut se odstehovat, i kdyz tady ziju od narozeni... Fotbal bylo to, na co jsem se vzdy v nedeli tesil, i kdyz to nekdy stálo za starou belu (posledni zapas se Zizkovem byl svelej). Tim koncim. Sbohem , panove radni, velte si mestu Duchu sami.
28.4.2005 20:35
ooóó (neregistrovaný)
Pane Klapzhubo, vstaňte z hrobu - jinej fotbal v HK na nohy nepostaví.
28.4.2005 14:53
Tomáš Hurdálek (neregistrovaný)
NEUVĚŘITELNÝ !
NEUVĚŘITELNÝ - tímto jediným slovem by se dal popsat výsledek jednání o budoucnosti hradeckého fotbalu. Přestože nepatřím mezi ortodoxní fandy "Votroků", výsledek tohoto jednání mě velmi zklamal !
Odmala jsem s tátou na zápasy do Malšovic jezdíval až z Hronova a nyní, coby obyvatel města, na mě nejspíše čeká už jen divize. Nechápu jak je možný, aby v sousedních Pardubicích město podpořilo lední hokej částkou 200 mil Kč a jen několik kilometrů dále, nadokázali představitelé města zacelit dluh v hodnotě 25 mil. Fotbal je nejen kultura, ale zároveň představuje tradici a hrdost tohoto krásného města.
28.4.2005 17:26
Shrek (neregistrovaný)
jestli wono to nebude tim, že tam je klub města a tim, že maj výsledky ;-)
28.4.2005 17:30
matatmar (neregistrovaný)
Konec kopané v Hradci
Radši postavte ještě jeden supermarket.Máme jich málo.To Vám zajistí body i do příštích voleb.!! :-(
28.4.2005 17:34
Lojza (neregistrovaný)
Paní Boudová jak jste přišla na to ,že hradecký klub založil Jan Voda?
28.4.2005 18:25
Brain (23) (neregistrovaný)
Vzdyt si vsimnete , kdyz je hokej, jak tam jsou tady ty papalášove z radnice nalezly. Kdyz se tady hrala prvni liga ve fotbale, tak tam z radnice skoro nikdo nebyl.... Je to nezajem mesta o fotbal, to je evidentni, a to co se tedka stalo s hradeckym fotbalem, beru jako podraz na urcitou skupinu obyvatel mesta. Vyhnat je vsechny s holema v ruce...
28.4.2005 19:20
Petr Finke (neregistrovaný)
fotbal a mládež
Velice mě zklamal přístup našich radních,kteří se nepostavili za vrcholový fotbal v HK.Nechápu zastupitele co se zdrželi hlasování to nemají svůj názor,proč tam chodí - asi na občerstvení.
Fotbal v SK Hradec Králové to není jenom 2.liga,ale hlavně mládežnické kategorie kde se denně schází cca.300 dětí co mají rádi sport a pohyb na zdravém vzduch.Všude se mluví o podpoře sportu,aby mládež nesklouzla na šikmou plochu kam půjdou,když jim vezmem jejich lásku ke sportu-radši ani nedomýšlet.
Všichni si uvědomte,že SK Hradec Králové vybudoval za léta tvrdé práce nejvyšší soutěže ve všech kategoriích a to nemají ani některé prvoligové kluby.Byla by tragédie pro sport v HK o tyto nejvyšší soutěže přijít a zrušit několika letou práci trenérů,hráčů a funkcionářů klubu SK HRADEC KRÁLOVÉ.
7.5.2005 21:37
z davu (neregistrovaný)
fotbal a další sporty
Plně s Vámi souhlasím. Je třeba zachovat pestrost a všestrannost, tedy včetně fotbalu, ale i všech ostatních sportovních aktivit, které v Hradci jsou. Buďme rádi, že alespoň část mládeže má své koníčky, nebloumá bezcílně městem a nevymýšlí neplechy. (Bohužel, smutné je, že často je to i otázka finančních možností rodičů...)
2.5.2005 21:36
Xerxes (neregistrovaný)
fotbal v Hradci Králové
Vážení, doufám, že po "úspěších " hradeckého fotbalu a nedávném jednání zastupitelů města upustíte od megalomanského a finančně nesmírně nákladného projektu rekonstrukce malšovického stadionu. Za největší chybu považuji přestavbu dosud stále ještě všesportovního stadionu na stadion poze fotbalový. Je to neuvěřitelný luxus, který si město jako Hradec Králové opravdu dovolit nemůže. Preferovat jeden sport (ukazující se navíc jako úpadkový) na úkor druhých se mi zdá vážně nefér.
3.5.2005 14:24
jpa (neregistrovaný)
Megalomani
Prokrýlepána, copak příznivci fotbalu někdy tlačili město do miliardových investic do stadionu?
1. Přestavbu Malšovického stadionu sliboval už první polistopadový primátor pan Dvořák - mělo to být z peněz z prodeje akcií (tuším v r. 1992 mělo Město zisk z této akce 1 miliardu korun - tenkrát by se stadion dal pořídit sakumprásk za 40 milionů).
2. Podobu nového stadionu promítal druhý primátor pan Vlasák v 3D projekci na plátno na předvolebním mítinku ODS v Muzeu před volbami a svým nástupem do funkce (akce Hradec - město sportu, My jsme pro nový stadion - a co Vy?).

Město musí vědět, jakým způsobem bude stadion využívat kromě fotbalu (kanceláře, restaurace, hotel, koncerty....) a podle toho investovat. Pro fotbal stačí splnit podmínky, které určuje svaz, a zbožným přáním fanoušků je, aby byly tribuny co nejblíže hřišti a byl tak bližší kontakt s děním na trávníku.

Nedělejte z nás megalomany, takřka každé město nad 20000 občanů v republice už má fotbalový stánek rekonstruovaný, požadujeme jen to, co je všude jinde běžné!
JPA
7.5.2005 21:29
jája (neregistrovaný)
Xerxes,jpa Re:
Jestli příspěvku dobře rozumím, nebyli zde myšleni fotbaloví příznivci a fanoušci, ale představitelé města, nebo se mýlím?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme