Zástupci Hradce a Pardubic znovu jednali o společné cyklostezce

Cyklostezka „mechu a perníku“ je opět blíž svému vzniku. O její stavbě už řadu let hovoří představitelé obou krajských měst. Projekt ale stále vázne na problémech s penězi i pozemky. Obě města ale nyní potvrdila, že stále o bezpečné cyklistické propojení stojí.

Na společném jednání se sešli zástupci krajských měst, Královéhradeckého kraje a obcí, přes které cyklostezka povede. Všichni potvrdili, že projekt má stále zelenou. Náklady na vznik stezky „mech a perníku“ se přitom odhadují na 150 milionů korun. Termín výstavby si ale stále nikdo nedovoluje předvídat. „Já to nedokážu odhadnout, protože my celou stavbu chceme etapizovat. Chceme začít cestou z Hradce Králové do Vysoké nad Labem a z druhé strany z Pardubic,“ řekl Českému rozhlasu Hradec Králové náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich.
Celá trasa nové cyklostezky bude rozdělena na 8 samostatných etap. To by mělo výstavbu zjednodušit a usnadnit také výkupy pozemků a uzavírání smluv. Na jednotlivé etapy se také mohou snáz najít finance, než na celý projekt najednou. „Některé etapy bychom mohli nezávisle na sobě, izolovaně, zprovoznit již dříve. Odhadovat, kdy to bude jako celek, je velmi těžké,“ dodal Českému rozhlasu Hradec Králové náměstek Vedlich.
Podle Vedlicha ale zájem města trvá a první práce na nové cyklostezce by město chtělo spustit co nejdříve.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme