Zápisy do škol splnily očekávání

Zápisy do královéhradeckých základních škol pro školní rok 2006/2007, které proběhly 20. - 21. ledna, splnily očekávání. Jak uvedl tiskový mluvčí hradeckého magistrátu Václav Svoboda, v nadcházejícím školním roce bude na základních školách zřizovaných městem otevřeno 38 tříd se 798 zapsanými dětmi, což je stejný počet tříd jako v minulém roce.
"Podle očekávání nejvíce dětí zapsaly školy SNP, Milady Horákové a Bezručova. Naopak nejméně dětí se přišlo zapsat do okrajových škol," řekl náměstek primátora Martin Soukup. Jak dodal, velký zájem byl o spojené základní školy T.G. Masaryka a Zálabí, nově pod názvem Základní škola a mateřská škola architekta Josefa Gočára. Do tohoto ústavu se přihlásilo 66 dětí a budou otevřeny 3 třídy, z toho dvě budou s výukou některých předmětů v anglickém jazyce. "Nenaplnilo se tak očekávání odpůrců splynutí těchto škol a výsledek ukázal, že krok zřizovatele byl správný. Škola má nyní předpoklady a podmínky stát se kvalitní základní školou s výborným zázemím," doplnil Soukup
Některé školy sice nezapsaly potřebný počet dětí, magistrát však letos s dohodovacím řízením nepočítá.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme