Zamítnutí zákona oddální výstavbu dálnice D 11

Zákon, který měl usnadnit vyvlastňování pozemků kvůli stavbám významných komunikací, neprošel ani podruhé sněmovnou. Výstavba dálnice D 11 do Hradce Králové se tak může o několik let opozdit. Píše to dnešní MF Dnes.
Starosta Chlumce nad Cidlinou a krajský zastupitel Miroslav Uchytil se domnívá, že zamítnutí zákona přinese komplikace, protože se nemusí podařit vykoupit pozemky u Plačic. "Po odmítnutí tohoto zákona se obyvatelé Hradce dálnice jen tak nedočkají. Komunikace může končit několik let šest kilometrů před městem," řekl deníku Uchytil.
Zákon sněmovnou neprošel především kvůli pravicovým poslancům. Jednomyslně proti byli poslanci ODS a US-DEU. Podle šéfa poslaneckého klubu ODS Vlastimila Tlustého za průtahy s výstavbou dálnice můžou jiné zákony, které jsou špatné.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.5.2005 15:53
Honza (neregistrovaný)
A kde by ta dalnice koncila,kdyby se ty pozemky nepodarilo vykoupit?Dik za uvedeni mesta,vesnice...
22.5.2005 20:05
Jouda (neregistrovaný)
Myslim, že někde u Osic. A piš si, že se vykoupit nepodaří. Milou paní Havránkovou bych povinně přivázal na dva dny k silnici I/11 a pak by si to s prodejem pozemků rozmyslela...
22.5.2005 22:49
kje (neregistrovaný)
re:Jouda
Paní Havránková ty pozemky prodala, tady jejich část ekoteroristům. A prodala je proto, že si z ní úředníci dělali akorát prdel. Nedivím se jí.
13.7.2006 15:27
Petan (neregistrovaný)
RE: re:Jouda
Taky se ji nedivim. Je to pekny svinstvo od uredniku a tech hajzlu podilejicich se na tom.
23.5.2005 10:34
Hradecak (neregistrovaný)
Vzkaz VSEM ekologickejm magorum atd. - Jakoze nikdy sem nikomu nic zlyho nepral,tak Vam to preju z celyho srdce,at se Vam neco stane na soucasny ceste do PHA - treba se Vam pak v ty zabedneny palici rozsviti... ;o)
24.5.2005 07:10
Shrek (neregistrovaný)
Typuju, že se bude sjíždět z exitu Sedlice, ale nevim, kde ty pozemky sou, možná to bude už v dobřenicích - viz. mapka ŘSD www.ceskedalnice.cz/prilohy/d11.jpg
25.5.2005 09:39
metfrik (neregistrovaný)
I malá překážka může zastavit dálnici na léta - v momentě kdy se překážka odstraní, nemusí totiž být k dispozici peníze pro příslušné investiční období.

Dopadne to takto, dálnice se na další dva roky zastaví nad Sedlicí a doprava bude svedena provizorně na silnici 333 Bohdaneč-Hradec. Doprava bude pokračovat přes Plačice, respektivě Kukleny.. do té doby než se "podaří" postavit 3km spojky Sedlice-opatovice.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme