Zákaz konzumace alkoholu bude platit na dalších veřejných místech

Seznam kolalit v mapě.
Seznam kolalit v mapě. | autor: MmHK

O rozšíření seznamu míst se zákazem konzumace alkoholu na veřejném prostranství se včera dohodli městští radní. K celkem jednapadesáti lokalitám by měla nově přibýt část Pražské třídy, nově zrekonstruovaný park Skleněnka, nebo v Březhradě.

Sednout si s přáteli na lavičku a dát si třeba sklenici vína. Tak na to můžete na spoustě míst Hradce zapomenout. Původně se jednalo hlavně o centrum a nábřeží u řeky Labe, postupem času se ale zóny rozšiřují. A po třech letech přichází město s další aktualizací zákazových zón. 

Nejnovější rozšíření přinese čtyři další oblasti. „Jedná se o část Pražské třídy poblíž Zelené ulice, kde vyhláška reaguje na výskyt občanů popíjejících alkohol u prodejny potravin. Nedaleko je navíc základní škola. Podobně si občané stěžují na popíjení alkoholu v blízkosti MŠ v Březhradě. Dále bude zakázáno popíjení v nově vzniklém parku Skleněnka a stejným způsobem vyhláška zahrne i část Dvorské ulice ve Svobodných Dvorech,“ vyjmenoval nové lokality vedoucí městských strážníků Miroslav Hloušek.

„Na vyhlášce, která navýší počet míst se zákazem konzumace alkoholu, spolupracovala městská policie se zástupci komisí místních samospráv,“ uvedla tisková mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková. Podle vedoucího městké policie je součinnost s komisemi místních samospráv zásadní. „Komise místních samospráv nejlépe znají svá území a vědí, kde přesně dochází k nárůstu počtu narušování veřejného pořádku z důvodu konzumace alkoholických nápojů. To často mívá za následek poškozování majetku, obtěžování spoluobčanů nebo znečišťování veřejného prostranství. Potřebujeme mít v ruce nástroj, na základě kterého zakročíme. Přestupce můžeme z místa vykázat či sankcionovat. Tyto kroky konzumentům znepříjemňují v předmětných místech pobyt, a to je také cílem,“ řekl.

Jen za loňský rok evidují strážníci 536 případů porušení této vyhlášky. Návrh radních musí ještě posvětit zastupitelstvo.
Přesný seznam míst se zákazem konzumace alkoholu naleznete na této mapě.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
10.6.2015 09:38
Hanka (neregistrovaný)
Cituji z článku: To často mívá (chlast) za následek poškozování majetku, obtěžování spoluobčanů nebo znečišťování veřejného prostranství. Potřebujeme mít v ruce nástroj, na základě kterého zakročíme."
Podle mě pokud někdo obtěžuje spoluobčany, ničí majetek nebo znečišťuje veřejné prostranství, je povinností městské policie proti němu zakročit, ať je to kdekoliv, bez ohledu na to, jestli se tam smí pít na veřejnosti nebo ne. Jinak celý zákaz bude mít za následek to, že se dotyční bezdomovci a podobní přesunou do vedlejších ulic.
10.6.2015 12:23
Jakub (neregistrovaný)
A budou tyhle lokality nějak označeny? Například nálepky / cedulky informující o zákazu konzumace třeba na sloupech veřejného osvětlení?
10.6.2015 15:50
Lucie (neregistrovaný)
Jenže ti, kteří ten nepořádek v opilství tropí, stejně alkohol nalévají do plastových lahví třeba s Kofolou, takže kolemjdoucí strážník beztak nepozná nic.
10.6.2015 22:27
Tonda Vrána (neregistrovaný)
NENE
To si ze mě děláte srandu?
No řekněte, že je to vtip. Že tuhle zhovadilost nemohl nikdo vymyslet vážně a za střízliva?

A ty argumenty? No nene... Zdá se mi to, nebo si je vymejšlelo dítě základní školy?

Nezasloužíme si svobodu, protože nám je jedno, když nám ji někdo bere...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme