Zájem o elektrokola roste i v rovinnatém Hradci

S elektrokolem můžete i do náročného terénu
S elektrokolem můžete i do náročného terénu | autor: centrumelektrokol.cz

Kolo, kam se podíváš. I to je jeden z typických obrázků ze života v Hradci Králové. Na ulici i stezkách potkáte nejrůznější typy kol, ať už jde o obyčejná městská, retrokola, furtošlapy nebo čím dál častěji se objevující elektrokola. Zájem o ně stoupá a to nejenom u starší generace.

Každý rok narůstá poptávka po elektrokolech zhruba o 20 - 25%. "Skutečně evidujme takový zájem. Svědčí o tom i fakt, že firmy jsou nuceny už koncem letošního září přicházet s modely připravenými na jaro 2017," říká Leoš Chaloupka, manažer hradecké prodejny Centrum Elektrokol.

Jednou z výhod elektrokol je usnadnění jízdy v náročnějším térénu. Ačkoliv Hradec Králové leží převážně v rovinnaté oblasti, i ve východočeské metropoli zájem o elektrokola roste. Nejčastěji si do obchodu přicházejí prohlédnout a potom i koupit lidé starší 55 let. Přece jen kondice už není jako za mlada a když se k tomu přidá nějaké onemocnění, omezení v pohybu to s sebou zkátka nese. Díky elektroklu se pak stanou mobilnější a nějaký ten kopec je nepřekvapí. "V současné době se však věková hranice posouvá a zajímají se i čtyřicátníci. Souvisí to s trendem sportovních a terénních elektrokol," upřesnil Leoš Chaloupka.

K čím dál větší oblíbenosti elektrokol vede zákazníky několik důvodů. Při jízdě na něm se nezapotíte, nemusíte mít řidičák, na výletě v pohodě stačíte mladším kolegům a údržba či parkování není vůbec náročné.

Elektrokola jsou kola s klasickou stavbou, která mají navíc pomocný elektrický pohon usnadňující šlapání, jízdu po rovině i jízdu do kopce. Nepotřebujete řidičský průkaz ani utrácet za pohonné hmoty. Bez potu, námahy, výfukových plynů a zpoždění v dopravních zácpách vás ekologicky a efektivně dopraví z místa A na místo B.

Jediné, co musíte v rámci servisu dělat navíc, je nabíjení baterie. K nabíjení baterie do kol slouží nabíječky (dalo by se přirovnat rozměry a funkčně k nabíječce od notebooku), které není potřeba hlídat. Večer se připojí a ráno už je nabito.

Ovládání elektrokola není nijak složité, navíc v obchodě zákazníkovi poradí, jak s ním zacházet, může si ho i vyzkoušet. "Zákazníci dostanou i podrobný návod s sebou," dodal Leoš Chaloupka.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme