Zájem o čipové karty předčil očekávání

Výrazně vyšší zájem o čipové karty pro jízdu MHD registrují pracovníci Dopravního podniku města Hradce Králové. Jak uvedl ředitel podniku Miroslav Kulich, původní odhady počítaly s tím, že do konce roku si čipovou kartu pořídí zhruba 30 tisíc lidí. Nyní už ale na městskou kartu jezdí zhruba 50 tisíc lidí.
V současné době si kartu pořizují především lidé, kteří by jinak jezdili na papírové jízdenky. Ty je sice možné používat  i nyní, ale jízda je o dvě koruny dražší. Na čipovou kartu jsou navíc zvýhodněné přestupy a kratší jízdy.
Systém čipových karet začal v hradecké MHD oficiálně fungovat v lednu letošního roku. Jeho zavedení stálo zhruba 17 milionů korun. V budoucnu by však nemusel sloužit jen k platbě ve vozech MHD, ale i jako elektronická peněženka například pro placení parkovného či vstupného do městských zařízení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.2.2006 09:52
NS (neregistrovaný)
Možná že předčily očekávání ale lidi jezdí na černo ještě mnohem víc nez před tim.. páč ty přístroje každou chvílí hází nějaké errory a několika lidem za sebou to třeba neodečte vůbec nic.. to hlavně v nočních hodinách. kdy řidič vůbec neřeší jestli to píplo nebo ne.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme