Štítky: | MHD Hradec Králové | zelená linka |

Začíná provoz Zelené linky a končí prázdniny. Jízdní řády se mění

| autor: hradeckralove.cz

Tento týden končí prázdninový režim MHD a pro vybrané linky hradecké městské hromadné dopravy začne také v sobotu 2. září platit nový jízdní řád. O prázdninách nejezdily některé ranní a odpolední spoje vytížené v průběhu školního roku především žáky a studenty. V první školní den dopravní podnik zahájí také testovací provoz Zelené linky, která bude jezdit po okruhu v centru města zdarma, nová zastávka městské hromadné dopravy vznikne na Velkém náměstí.

Nová Zelená linka zahájí svůj provoz v pondělí 4. září. Hradecký dopravní podnik nabídne možnost cestování zdarma v centru města a lidé tak během dne nemusí jezdit autem na úřady, pracovní schůzky či do své oblíbené restaurace na oběd.

Zelená linka pojede každých 20 minut

Elektrobus, který bude linku obsluhovat, pojede ze zastávky na Velkém náměstí poblíž Galerie moderního umění přes zastávky Adalbertinum a Muzeum a po Tylově nábřeží a Gočárovou třídou se dostane na Ulrichovo náměstí. Střeleckou ulicí pak trasa linky vede na třídu Karla IV. a přes zastávky Centrál, Muzeum a Magistrát města se vrátí na Velké náměstí. Zelená linka bude jezdit v pracovní dny od 9 do 17 hodin každých dvacet minut kromě dvou spojů z důvodu povinné přestávky pro řidiče.

Nový jízdní řád hradecké MHD se bude týkat pouze části linek, změny budou platit od soboty 2. září. Časy odjezdů se nemění u trolejbusových linek 1, 2, 3, 6 a 7, autobusových linek 11 a 17 a nočních linek 51, 52, 53 a 54. Na zastávkové označníky budou nové jízdní řády vyvěšovány v pátek 1. září po 16 hodině. V současnosti jsou drobné změny v umístění zastávek u vybraných linek z důvodů oprav zastávkových zálivů. V Pilnáčkově ulici jeho oprava probíhá, ve Střelecké ulici začne druhý týden v září. Do konce srpna by měla být hotová rekonstrukce zálivu zastávky Heyrovského na křižovatce Mileta u fakultní nemocnice, kterou autobusy a trolejbusy během oprav vynechávají. Z důvodu rekonstrukce je také uzavřená také část Úprkovy ulice, objížďka tohoto úseku v Malšovicích tak dočasně změnila trasu i zastávky linek 11 a 17.

Speciální doprava na CIAF

Dopravní podnik také připravil mimořádnou dopravu na letecký festival CIAF 2017 z Terminálu hromadné dopravy na letiště a zpět. V sobotu 2. a v neděli 3. září bude jezdit speciální linka v pravidelných intervalech. Dopoledne z terminálu každých patnáct minut mezi 8. až 12. hodinou, odpoledne z letiště každou půlhodinu od 14 do 17:30 hodin. Trasa linky na hradecké letiště a zpět vede z terminálu hromadné dopravy přes hlavní nádraží, OD Tesco a Atrium, Centrál, Muzeum, Magistrát města a Průmyslovou školu.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Dopravní podnik od března zdraží. Jízdenka placená kartou bude místo 14 korun stát 25

Od března letošního roku dojde k úpravě ceny za jízdné v městské hromadné dopravě v Hradci Králové. Za jízdenku, kterou si koupíte nyní za 14 korun městskou nebo bankovní kartou nově zaplatíte 25 korun. Cena jednorázové papírové jízdenky vzroste z 20 na 25 korun, naopak jízdenka…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme