Štítky: | Sport | Hokej | Královští lvi | HC Hradec Králové |

Začíná letní dril pro HC Hradec Králové, zapojí se i nové posily

Ilustrační obrázek | Zdroj: HC HK
Ilustrační obrázek | Zdroj: HC HK

Už ve středu začne pro hokejisty HC Hradec Králové příprava na nadcházející mistrovský ročník první hokejové ligy. Do příprav se od 1. května zapojí šestadvacet hráčů.

Tým v nadcházející sezóně mimo jiné posílí celkem tři staronoví hokejisté. Na post brankáře přichází Vladislav Koutský, obranné řady vyztuží Tomáš Kolafa a ofenzívu doplní i Vladislav Kubeš. Jako asistent trenéra Jiřího Kučery bude v klubu Královských lvů působit Tomáš Martinec.

A-mužstvo se už ve středu začne připravovat na nadcházející sezónu, kterou jako trenérské duo povede Jiří Kučera a Tomáš Martinec. Po odchodu Miloše Říhy by měl společně s Martinem Hostákem a Martinem Stehnem dohlížet na práci mládežnických trenérů a celkový chod mládeže. „Tomáš je mladý hradecký trenér, který za krátkou dobu dokázal své kvality. Jelikož chceme i nadále dávat prostor svým trenérům a zároveň sportovně propojit mládež a „A“ mužstvo, přišlo nám toto spojení jako logické a koncepční,“ vysvětlil generální manažer HC Hradec Králové Aleš Kmoníček.

Do HC Hradec Králové se vrací Vladislav Koutský a Tomáš Kolafa

Nejeden hradecký fanoušek si na Vladislava Koutského pamatuje. Brankář s extraligovými zkušenostmi naposledy působil pod Bílou věží v sezóně 2008/09, kdy dovedl východočeské mužstvo až do semifinále play-off. Poté oblékl dres Vrchlabí, v loňském ročníku pak hájil brankoviště Ústeckých Lvů. Teď se vrátí opět do Hradce Králové.

„Vláďa je kvalitní brankář, který projevil velký zájem o působení v Hradci Králové. Jelikož tady již působil, zná některé hráče včetně svého kolegy Filipa Luňáka, což je pro „staronově“ rodící se brankářskou dvojici důležité. Věřím, že nám pomůže k lepším výsledkům a výkonům oproti předcházejícímu soutěžnímu ročníku,“ komentoval Kmoníček příchod Koutského.

Dalším navrátilcem do sestavy Královských lvů je Tomáš Kolafa, který odešel z východu Čech už v roce 2006. Od té doby prošel hned několika kluby jako je například Ústí nad Labem nebo Znojmo. V posledních dvou sezónách se zabydlel v Jihlavě, letos si navíc v rámci střídavých startů zahrál i baráž o extraligu v dresu Mladé Boleslavi.

„Již druhým rokem jsme sháněli kvalitního obránce praváka s dobrou střelou, především na přesilové hry. Všechny tyto podmínky Tomáš splňuje, navíc je každoročně poměrně produktivní a patří mezi nejlepší beky první ligy. Jednání s ním bylo velmi rychlé a korektní. S trenérem jsme za jeho příchod rádi a doufáme, že nám pomůže zacelit „díru“ po odchodu dvou praváků (Čížek, Roupec),“ doplnil ještě manažer HC Kmoníček. 

Hostování skončilo Kubešovi, vrací se do Hradce Králové

Na podzim loňského kalendářního roku opustil kabinu hradeckého celku útočník Vladislav Kubeš, a to hned nadvakrát. Nejprve zamířil na hostování do Berouna, později přesunul svoji hokejovou výstroj do písecké kabiny, kde setrval až do konce soutěžního ročníku.

Teď se tak vrací opět do Hradce, kde bude absolvovat letní přípravu. „Již v průběhu minulé sezóny projevil Jiří Kučera velký zájem o návrat Vládi z hostování v Písku. Jelikož to tehdy nevyšlo, vrací se až teď a měl by trenérovi zapadnout do jeho koncepce. Očekáváme od něho maximální bojovnost, fyzicky náročný hokej s napadáním soupeře,“ pokračuje Kmoníček.

Do přípravy se také zapojí mladý obránce Martin Dufek z Břeclavi, který má na kontě několik startů v reprezentaci za mládežnické výběry. Herně vynikal právě i v Břeclavi, kde v loňské sezóně nasbíral celkem jednatřicet bodů, čímž se stal nejproduktivnějším obráncem po základní části.

A-mužstvo navíc doplní další hradečtí junioři, a to Tomáš Půlpán a Lukáš Nedvídek. Z loňského juniorského kádru by se měl zapojit do přípravy i Tomáš Šťastný.

Přípravy se měl zúčastnit také Tomáš Pištora, který kvůli vleklému zranění se zády ale prozatím trénovat nemůže. Přípravu s Hradcem znovu neabsolvuje obránce Zdeněk Čáp, který bude trénovat s extraligovými Pardubicemi.

Hradečtí hokejisté tak svou letní přípravu začnou ve středu 1. května, od pondělí pak budou trénovat dvoufázově. Tvrdá dřina potrvá téměř dva měsíce, končit by měla 28. června.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme