Začíná Hip Hop Kemp, policie je v pozoru

| autor: MMHK

Nejrizikovější hudební festival v Hradci. Tak takové dostal od policistů přirovnání Hip Hop Kemp v loňském roce. Během festivalu totiž policisté řešili celkem sto přestupků a 12 lidí bylo zadrženo v souvislosti s drogami. Letos začíná 16. ročník Hip Hop Kempu právě dnes. Ve Festivalparku potrvá až do 19. srpna a opět se očekává příjezd tisíců příznivců hudby. Obyvatelé Hradce s nimi tedy musejí počítat právě tak jako s dopravními omezeními či se zvýšeným počtem policistů.

V okolí letiště bude tradičně omezen provoz. V ulici Jana Černého bude snížena rychlost na 30 km/hod a zákaz zastavení, zákaz zastavení bude i v ul. Piletická a to od křižovatky s ul. Pouchovská až po Jana Černého.  Návštěvníci festivalu budou moci parkovat pouze na vymezených místech v areálu letiště. Dojde i k přechodné místní úpravě, kdy část ulice Jana Černého bude jednosměrná. Objízdná trasa směrem k letišti povede po ul. Spořilovská, Pouchovská a Piletická. Vozidlům provádějícím zásobování, místním obyvatelům a vozidlům IZS bude provoz umožněn. "S ohledem na zvýšený pohyb zejména chodců v okolí letiště žádáme řidiče i ostatní účastníky silničního provozu o maximální pozornost a ohleduplnost," uvádí Jan Čížkovský z tiskového oddělení Policie ČR Královéhradeckého kraje.

Policisté už několik týdnů velice úzce spolupracují s pořadateli, Městskou policií Hradec Králové i s bezpečnostními agenturami. V rámci příprav doporučila Policie ČR pořadatelům i opatření nutná k ochraně tzv. měkkých cílů. Městská police bude dohlížet na veřejný pořádek ve městě a v okolí areálu letiště. Bude koordinovat dopravu a návštěvníkům festivalu pomůže s orientací ve městě.

Na klidný průběh a však především na veřejný pořádek a dopravu v okolí Festivalparku dohlédnou policisté z dopravní, pořádkové, kriminální či cizinecké policie. Po celou dobu konání festivalu, před zahájením, ale i po jeho bezprostředním ukončení, bude do služby nasazen větší počet policistů a policistek, a to nejen ve dne, ale i v nočních hodinách.

Připraveni budou i polští policisté

Vzhledem k tomu, že i letos přepokládá Policie ČR velkou účast návštěvníků i ze zahraničí, spolupracuje proto s polskými kolegy. Tito policisté tu budou jako konzultanti, kteří pomohou při jednání s polsky mluvícími návštěvníky a také při řešení případných přestupků.

Policie bude připravena reagovat na jakékoliv problémy jak v prostoru letiště, tak také v jeho okolí. Svoji pozornost zaměří na hlavní příjezdové trasy a dopravu, hlídky budou u řidičů rovněž kontrolovat případný alkohol nebo jiné návykové látky. Policisté se zaměří rovněž na nákupní centra, kde v minulosti docházelo k drobným krádežím. Zvýšený dohled bude probíhat také v místech, kde docházelo ke škodám na majetku občanů například v souvislosti se sprejerstvím.

Z loňských kontrol Policie ČR Z loňských kontrol Policie ČR
autor: Policie ČR
Z loňských kontrol Policie ČR Z loňských kontrol Policie ČR
autor: Policie ČR

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
17.8.2017 14:24
Honza (neregistrovaný)
???
Proč je u článku o Hip Hop Kempu fotka ze skvělého konceru Limp Bizkit na RfP 2015????

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Vedení Hradce chce šetřit na kultuře. Pořadatelé akcí se spojili a chtějí diskutovat

Škrty ve výši tří milionů na kulturním poli vyvolaly velmi negativní reakce pořadatelů akcí v Hradci Králové. Chtějí se společně bránit proti seškrtání dotací v programu Calendarium Regina. Ten sdružuje akce, které jsou podle zastupitelů a hodnotící komise důležitými pro město a…
Čtěte více

Hip Hop Kemp se možná přestěhuje. Pořadateli vadí pozornost policie

Nepřiměřené kontroly policistů. To je podle pořadatele Hip Hop Kempu Radka Maliníka důvod, proč by rád festival přestěhoval. Navíc akce zřejmě ztratí i podporu radnice. Festival se v Hradci konal 16 let. Letos měl podstatně nižší návštěvnost než v loňském roce a podle slov…
Čtěte více

Na hip hop přijelo do Hradce méně lidí než loni. Může za to policie, slabší program nebo drahé lístky?

Letošní 18. ročník festivalu Hip Hop Kemp v Hradci navštívilo podstatně méně lidí než v minulém ročníku. Na hradecké letiště se letos vydalo poslouchat moderní hudbu přibližně devět tisíc návštěvníků, zatímco loni jich bylo 16 000. Co bylo důvodem? Podle pořadatelů neadekvátní…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme