Žáci a studenti s předplatným zatím čipovou kartu do MHD nepotřebují

Žáci a studenti jezdící v královéhradecké MHD na dosavadní papírové žákovské a studentské jízdenky nebudou k začátku školního roku zatím přecházet na nový odbavovací systém čipových karet. Z kapacitních důvodů není možné do začátku školního roku vybavit všechny žáky a studenty městskými kartami a proto vedení podniku celou záležitost řeší zvláštním opatřením.
"Pokud žáci a studenti ve věku nad 15 let vlastní studentskou průkazku označenou "S", vystavenou pro minulý školní rok 2004/2005 a pokračují dál ve studiu, bude jim po předložení dokladu o pokračování ve studiu (školou potvrzená žádost o poskytnutí slevy, resp. karta ISIC), prodloužena platnost průkazky i pro školní rok 2005/2006 v kterékoliv prodejně Dopravního podniku", uvedl ekonomický náměstek dopravního podniku Pavel Zákora. Tato skupina studentů bude podávat žádosti o Městskou kartu až po 1. 1. 2006 a i po tomto datu jim bude karta vydávána za snížený poplatek 95 korun.
Žákům a studentům ve věku nad 15 let, kteří nemají studentskou průkazku "S"  pro školní rok 2004/2005, případně studentům, kteří žádají poprvé o poskytnutí slevy na časové jízdné v MHD, bude Dopravním podnikem vystaven v co nejkratším čase jízdní doklad již jen v podobě Městské karty, a to na základě podání písemné žádosti o vydání Městské karty v kterékoliv prodejně Dopravního podniku při současné úhradě zvýhodněného poplatku 95 korun. Do vydání Městské karty budou tito studenti výhradně jezdit v dopravních prostředcích MHD v Hradci Králové za jednotlivé základní občanské jízdenky.
Podrobnosti o přechodu na nový odbavovací systém včetně zvláštních opatření týkajících se žákovských a studentských jízdenek jsou na webu dopravního podniku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme