Záchytné parkoviště v Jungmannově ulici zatím nebude

Už loni na podzim chtěla firma ISP začít budovat nové záchytné parkoviště. Práce ale dosud nezačaly. Stále totiž chybí potřebná povolení i dohoda s dopravním podnikem. Záchytné P+R parkoviště by mohlo odlehčit dopravě i rozšířit parkovací plochy pro místní.

Placené stání s návaznou městskou dopravou má vzniknout v ulici Jungmannova. Využívat by ho měli řidiči přijíždějící od Pardubic, kteří by zde odstavili auto a do centra pokračovali městskou dopravou. Parkovací lístek by sloužil současně jako zvýhodněná jízdenka. Právě na tom se ale zatím ISP a dopravní podnik neshodli. "Takové jednání mezi firmou ISP a námi už proběhlo, ale mluvili jsme o možnostech a hlavních zásadách. Je jasné, že městská doprava musí na parkoviště navazovat, ale pokud jde o jízdné, ISP by nám rozdíl mezi běžným a zlevněným jízdným musel nějak kompenzovat. Předpokládám, že do dalších jednání vstoupí město, a pak se uvidí," řekl Mladé frontě Dnes ředitel Dopravního podniku Hradec Králové Miloslav Kulich.
Další překážkou je také chybějící posouzení vlivu stavby na životní prostředí. ISP původně předpokládalo, že podrobné posouzení nebude plánované parkoviště potřebovat. Krajský úřad ale loni v září rozhodl jinak a posudek podle zákona požaduje. Projekt se tak bude muset zabývat i řadou připomínek. "Stále probíhá řízení o vlivu stavby na životní prostředí. Do jeho dokončení a podpisu smlouvy s městem o spolupráci na výstavbě není možno pokračovat," potvrdil MF Dnes předseda představenstva ISP Dušan Čížek.
Nové parkoviště by podle informací Mladé fronty Dnes mělo vzniknout na bezmála hektarové ploše. Mělo by být oplocené, se závorami na vjezdu i výjezdu. Přes den by sloužilo jako záchytné, v noci by ho mohli využívat hlavně místní řidiči. O dalším podobném parkovišti zatím společnost ISP v Hradci neuvažuje.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme