Záchranka se bude stěhovat do Kuklen

Nové středisko by měla do konce příštího roku získat krajská záchranná služba v Hradci Králové. Objekt by se měl nacházet v Kuklenách na příjezdu do města, záchranáři budou sídlit ve společné budově s hasiči. Strategická poloha budovy jim umožní rychleji vyjíždět na západ od krajského města, především k nehodám na dálnici D11.

Krajští radní tento týden rozhodli uvolnit na výstavbu střediska záchranné služby deset milionů korun. "Záchranná služba při výjezdech tímto směrem přichází o drahocenný čas, když musí projíždět městem. Díky novému středisku bude rychleji na dálnici D11, ostatních komunikacích či v blízkých vesnicích,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. Středisko záchranné služby vznikne v novém areálu krajských hasičů. V Kuklenách zatím stojí hasičské operační středisko. V blízké době by se zde ale mělo začít stavět a vyroste zde nová budova, kde budou výjezdové jednotky hasičů a také krajští záchranáři.
Záchranáři by rádi do nové budovy přesunuli i své operační středisko s veškerým zázemím a technologiemi. Náklady na výstavbu centra se pohybují kolem 2,5 milionu korun. V příštím roce o tyto finance chtějí požádat kraj. Společné sídlo s hasiči záchranné službě ulehčí i vzájemnou komunikaci, k zásahům budou vyjíždět jednotky společně. Výstavbu střediska pro hasiče financuje stát, náklady činí zhruba 50 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.12.2008 21:50
Bjorken (neregistrovaný)
Dobrý nápad. Po dlouhé době nemůžu než souhlasit. Potřebná a účelná stavba, zvlášť u dálnice.
4.12.2008 06:31
Honza (neregistrovaný)
Napad je to dobrej, ale zase ne tak, ze bych z toho byl na vetvi. nic proti, ale toto tam melo stat jiz davno. Myslim, ze stara silnice do Prahy byla vice nebezpecna jako dnesni dalnice....takze bych spise napsal pozde, ale prece

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme