Záchranářská akademie bude v Hradci otevřena v roce 2013

Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS) chce postavit v areálu hradeckého letiště ve Věkoších nové výcvikové centrum za přibližně 1,9 miliardy korun. Stavba nové akademie začne v roce 2011 a projekt má být z 85 procent financován z fondů Evropské unie.

„Nové  vzdělávací a výcvikové centrum, které zatím v České republice  chybí, má začít fungovat v roce 2013,“ sdělil generální ředitel HZS ČR Miroslav Štěpán na akci Bezpečná Evropa. Ta proběhla ve středu v hradeckém Kongresovém centru Aldis. Moderní centrum s potřebnou centralizovanou infrastrukturou pro jednotný celostátní systém vzdělávání bude sloužit také policii či zdravotnické záchranné službě. Ročně  se zde proškolí minimálně dva tisíce osob. „V současné době se projekt finalizuje. Běží studie technické proveditelnosti. Bude následovat příprava dokumentů pro stavební povolení a výběr dodavatele stavby,“ dodal Miroslav Štěpán.
Původně se plánovalo v rámci  výcvikového centra zřízení i národní základny  humanitární pomoci, která však nakonec vznikne v kasárnách ve Zbirohu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.10.2009 22:54
Bjorken (neregistrovaný)
No super! Tak to už je slušná investice 2 miliardy. Jen aby se to opravdu postavilo.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme