Zachraň život během! Benefiční běh letos pomůže čtyřletému Aleškovi

Alešek trpí od narození spastickým postižením levostranných končetin.
Alešek trpí od narození spastickým postižením levostranných končetin. | autor: IFMSA CZ

"Chceš pomoci druhým a zároveň udělat něco pro sebe? Tak si přijď zaběhat na benefiční běh Zachraň život během!" zvou pořadatelé akce Run for Life, která se koná ve středu 26. 4. 2017 v hradeckých Šimkových sadech. Čtyřletý Alešek trpí postižením končetin a díky běžcům dostane speciální stoličku, která mu pomůže v pohybu. 

Život neměl Alešek jednoduchý již od samého začátku. Narodil se v dubnu 2013, kdy se u něj po předčasném porodu projevilo spastické postižení levostranných končetin. Pohybuje se posunováním po podlaze, nezapojuje levou ruku, protože ji má trvale v křečích. Veškerý výtěžek z běhu bude určen pro koupi speciální stoličky. 

"Bude to pro něj předčasný dárek k narozeninám. Alešek se této události i se svou rodinou zúčastní!" říkají zástupci studentské organizace IFMSA CZ, která na druhém ročníku nadačního běhu spolupracuje také se Střediskem rané péče Sluníčko v Hradci Králové.

Start benefičního běhu je naplánován na 16 hodin před budovu Lékařské fakulty v Hradci Králové. Minimální příspěvek je 50 korun. Poběží se přibližně dvoukilometrový úsek po Šimkových sadech se startem před budovou Lékařské fakulty. Trasa bude značena na kritických místech červenou páskou a na křižovatkách budou stát dobrovolníci.

"Nejenom, že rozhýbeš své tělo a uděláš dobrou věc, ale máš jedinečnou možnost vyhrát i řadu hodnotných cen," dodávají organizátoři a slibují, že prvních sto zapsaných účastníků dostane čokoladku od Jordi's chocolate. Mezi cenami jsou pro vítěze připravené poukázky na jízdné od Českých drah, volné vstupy do Fit studia HK, Duran restaurace nebo do Vinárny Mlsoun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Prohlédněte si Hučák v noci nebo navštivte šermířskou bitvu

Co přinese druhý lednový víkend? V Hradci Králové se bude hrát hokej, poběží se zimní běh, šermíři budou bojovat na Rytířském hradišti v městských lesích. Můžete si prohlédnout elektrárnu Hučák v noci nebo vyrazit na show světoznámého uskupení Glenn Miller Orchestra.
Čtěte více

V Roudničce kraj postaví domov pro zdravotně postižené

Královéhradecký kraj postaví v hradecké místní části Roudnička nový domov pro osoby se zdravotním postižením. Nové zařízení vznikne na místě bývalého národního výboru a předpokládané náklady dosáhnou přibližně 74 milionů korun. Kraj na stavbu získal dotaci od Ministerstva pro…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme