Začaly opravy mostu na Pražské třídě, byl v dezolátním stavu

Oprava mostku v Kuklenách začala.
Oprava mostku v Kuklenách začala. | autor: Hradeckralove.cz

Dopravu na pražské třídě brzdí už bezmála dva roky poškozený most přes labský náhon. Rychlost je tu omezena na 20 kilometrů v hodině a betonové zátarasy tu tvoří „šikanu,“ kterou musí řidiči projíždět. Minulý týden se ale do dlouho odkládané rekonstrukce konečně pustila stavební firma.

Most přes labský náhon poničila povodeň v roce 2013. Původně měly opravy začít už v roce 2014, mezi tím se ale stav mostu výrazně zhoršil. Celá akce se tak posunula o další měsíce. „Podle soudního znalce byl stav mostku na uzavřené straně silnice tak vážný, že by mohl ohrozit život dělníků, kteří ho měli podle prvotní závazné projektové dokumentace opravovat zevnitř. Kvůli zhoršení stavu mostku musel magistrát s ohledem na závazný verdikt soudního znalce nechat zpracovat novou projektovou dokumentaci,“ uvedla dříve tisková mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková. Na základě nového posudku pak vybrala radnice ve výběrovém řízení zhotovitele stavby začátkem letošního března (více čtěte zde).  „Pokud vše půjde hladce, mohli by se stavbaři ujmout práce na několik následujících měsíců už v dubnu,“ dodala v březnu Vlčková. Ani tento termín se ale dodržet nepodařilo a pracovat se na mostu začalo až nyní.

Opravy budou probíhat při částečném zachování provozu, protože frekventovaná Pražská třída je hlavní dopravní tepnou Kuklen. Cena rekonstrukce byla ve výběrovém řízení stanovena na nejméně 8 milionů korun. Do plného provozu se komunikace vrátí nejdříve na podzim.

Oprava mostku v Kuklenách začala. Oprava mostku v Kuklenách začala.
autor: Hradeckralove.cz
Oprava mostku v Kuklenách začala. Oprava mostku v Kuklenách začala.
autor: Hradeckralove.cz
Oprava mostku v Kuklenách začala. Oprava mostku v Kuklenách začala.
autor: Hradeckralove.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme