Štítky: | Rock for People | Kultrura |

Začal Rock for People, Hradec očekává na 30 tisíc fanoušků

Ilustrační foto | Zdroj: RfP, Autor: Jiří Kosnar, Jan Žalud, Jaromír Zajíček/NetReporters.org
Ilustrační foto | Zdroj: RfP, Autor: Jiří Kosnar, Jan Žalud, Jaromír Zajíček/NetReporters.org

Včerejším dnem začal Rock for People. Jeden z nějvětších festivalů v republice do Hradce Králové přiláká kolem třiceti tisíc fanoušků, na jejich příjezd se připravovali nejen organizátoři na letišti v Hradci Králové, ale i město.

Na situaci na silnicích a veřejný pořádek dohlédnou policisté a strážníci, dopravní podnik výrazně posílí kyvadlovou dopravu mezi terminálem hromadné dopravy a zastávkou MHD Letiště. Nepřetržitě budou na místě se čtyřmi vozy i dobrovolní hasiči. Festival potrvá do pátku 5. července.

Značný nával hradeckých obyvatel festival očekává právě v pátek 5. července, kdy jednodenní vstupenka na kapely jako Kryštof, Kabát & Big Band, Tomáš Klus nebo Pražský výběr přišla držitele hradecké městské karty na pouhých 299 korun.

MHD výrazně posílila linku k letišti, mimořádná doprava je zdarma

Městská hromadná doprava by měla i přes očekávaný výrazný nárůst počtu pasažérů fungovat bez problémů. "Dopravní podnik totiž zajistí provoz mimořádné kyvadlové dopravy určené pro účastníky festivalu, takže fanoušci hudby se na místo dostanou, aniž by zatížili běžné linky MHD. Speciální autobusová linka královéhradeckého dopravního podniku bude pendlovat mezi terminálem a festivalem zdarma," uvedla o mimořádné dopravě do Festivalparku na letišti Magdalena Vlčková, tisková mluvčí královéhradecké radnice.

Náklady na tuto mimořádnou dopravu hradí organizátor festivalu, takže cestující se povezou zdarma. Dopravce i letos navíc posílí linku MHD číslo 15, která zajíždí k letišti. Cestující na lince 15 však musí mít, na rozdíl od mimořádné dopravy, platnou jízdenku. Pokud by se někdo i přesto do autobusu nevešel, na zastávce nezůstane. Řidiči totiž v takovém případě přivolají prostřednictvím dispečera výpomoc, která přijede za pár minut. 

Neměl by hrozit ani dopravní kolaps, ani rušení veřejného pořádku

Na dopravní situaci poblíž místa konání, ale i na veřejný pořádek ve zbytku města budou dohlížet policisté a strážníci, kteří si navzájem budou poskytovat součinnost. „Městská policie bude dohlížet na veřejný pořádek a zamezovat případnému poškozování městského či privátního majetku. Zvýšený počet hlídek bude i ve městě, kam se někteří festivaloví návštěvníci zcela jistě za zábavou i nákupy vydají,“ sdělil Jan Mrázek z Městské policie Hradec Králové.

Městští strážníci koordinují s pořadateli své činnosti už několik týdnů a jsou připraveni úzce spolupracovat i se složkami IZS. Po městě jsou vyvěšeny navigační cedule tak, aby se návštěvníci festivalu bezpečně dostali až na místo se svými vozy. Pro cestující MHD bude označena trasa navigačními cedulemi taktéž.

Královéhradečtí dobrovolní hasiči budou v areálu držet službu non stop. „Budou mít k dispozici čtyři vozy a směnu bude po celou dobu konání festivalu držet šest hasičů. V případě velkých veder budou, po dohodě s pořadateli, zásobovat cisternové vozy i osvěžovací sprchy v areálu,“ uvedl velitel královéhradeckých dobrovolných hasičů Jan Kubec. 

"Rock for senioři"

Ani letošní ročník festivalu nevynechal v programu místo pro seniorské posluchače. Na čtvrteční koncert Karla Gotta se město Hradec Králové s pořadateli dohodlo na návštěvě sto padesáti královéhradeckých seniorů, jejichž výběr měly na starosti zdejší pečovatelské služby. „O místa ve třech autobusech byl mezi seniory obrovský zájem. Dopravu hradí sociální odbor královéhradeckého magistrátu a o volný vstup se postarali pořadatelé. Jde o dobrý příklad rozvoje mezigeneračního dialogu, který doufám, bude pokračovat i v budoucnu,“ řekla náměstkyně primátora s gescí za sociální oblast Anna Maclová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

V Hradci vystoupí Ed Sheeran

Hradec Králové už díky různým festivalům zažil řadu hudebních celebrit. Nyní se může chystat na další zvučné jméno. V létě 2024 vystoupí na hradeckém letišti v rámci své "+ - = ÷ x Tour" legenda současné populární hudby Ed Sheeran. Oznámili to dnes organizátoři z Améba…
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více

Zveme: Vodáci se sejdou na Biřičce, hudební fanoušci na Rock for People, milovníci růží v rozáriu

Celý víkend bude na hradeckém letišti patřit festivalu Rock for People. Pozor, 5. ročník Hradeckého léta v letním kině Širák je zrušeno. Vodáci mají sraz na Biřičce, soutěžní rozárium v Kuklenách v Hradci Králové chystá dny otevřených dveří. Taneční studio T-BASS pořádá největší…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme