Štítky: | Turistický vláček |

Za pár dní vyjede do ulic Hradce turistický vláček

Turistický vláček
Turistický vláček | autor: MMHK

Po zimní přestávce se 15. dubna 2017 do ulic Hradce opět vrátí turistický silniční vláček dopravního podniku. Zatím už přepravil okolo dvaceti tisíc pasažérů.Dobrou zprávou je, že se ani tento rok nebude měnit cena jízdného, zůstává stejné. Provoz vyhlídkového vláčku potrvá minimálně do 3. září. Můžete si vybírat ze dvou tras, které pasažérům přiblíží zajímavá místa či stavby města.

„Zájemci se mohou svézt denně mimo pondělí a sobotu a ve svátcích v době od 14 do 17 hodin. Třikrát se vydá po trase č. 1 a jednou po trase č. 2. Nástupním i výstupním místem je parkoviště u Muzea východních Čech. V případě skupin do deseti osob není třeba vláček rezervovat, vyšší počet osob vyžaduje rezervaci,“ upozorňuje vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna. Dvě trasy účastníkům přibližují zajímavá místa či stavby města a jejich historii i slovem.

Trasa č. 1 – červená, doba jízdy zhruba 35 minut, vede od muzea ke Grandu, přes Pražský most na Masarykovo náměstí, dále na Ulrichovo náměstí, náměstí 5. května a Tyršův most k magistrátu, uličkami i náměstími starého města zpět.

Trasa č. 2 – zelená, doba jízdy 40 minut, vede od muzea k magistrátu, Komenského ulicí k Regiocentru Nový pivovar, Divadlu Drak, synagoze a zpět do výchozího místa.

„Vláček neslouží jen pro jízdy dětí s rodiči, ale i pro mateřské a základní školy, školní výlety či akce pro starší obyvatele. Zájemci si mohou dohodnout předem i mimořádnou smluvní jízdu například pro firemní akce, jako doprovodný program regionálních konferencí, kongresů a sympozií, na školení či oslavy, svatby, třídní srazy nebo se stát atrakcí na dětských dnech,“ přibližuje další možná využití vláčku František Meduna.

Ceník jízdného na městských trasách zůstal stejný. Zlevněné pro děti přijde na 40 korun, plné stojí 80 korun, za rodinné jízdné zájemci zaplatí 160 korun. Jízda se koná při minimální celkové úhradě 320 korun.

V případě zrušení jízd pro nepříznivé počasí a z technických důvodů je tato informace zveřejněna do 10 hodin na označníku odjezdu u muzea a na www.dpmhk.cz, kde je možné najít i další informace.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Dnes se turistický vláček poprvé vydá po hradeckých lesích

Turistický vláček hradeckého dopravního podniku, který od začátku června znovu projíždí ulicemi města, bude nově zajíždět i do areálu kempu Stříbrný rybník. Vůbec poprvé se na trasu po hradeckých lesích vydá ve čtvrtek 17. června. Od července by pak mohl zahájit pravidelnou…
Čtěte více

Ulice Hradce opět křižuje turistický vláček, o prázdninách zajede i do městských lesů

Už desátou sezónu brázdí turistický vláček Hradec Králové i městské lesy. Jízdu netradičním dopravním prostředkem si můžete užívat minimálně až do 1. září. V provozu bude vláček vždy od středy do pátku, o nedělích (kromě letních prázdnin) a svátcích 3x denně. Trasy trvají od 35…
Čtěte více

V neděli do hradeckých ulici vyjede turistický vláček, v létě bude projíždět i lesy

Hradecký turistický vláček zahajuje sezonu v neděli 1. dubna. Bude jezdit po atraktivních trasách hradeckými ulicemi i do příměstských lesů. Do lesů bude jezdit v době letních prázdnin. Nástupní i výstupní místo pro městské trasy zůstává stejné - parkoviště u Muzea východních…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme