Za hlučný Rock for People hrozí pokuta

Pořadatelům festivalu Rock for People, který skončil minulý týden v Hradci Králové, hrozí vysoká pokuta. Důvodem je překročení hlukových limitů. Hlasitá hudba rušila ve spánku nejen obyvatele okolních obydlí, hluk byl slyšet v okolí několika kilometrů. Městská policie zaznamenala hned osm stížností.

Jak uvádí Hradecký deník, měření prováděli hygienici druhý festivalový den v Ruseku poblíž jednoho z rodinných domků sousedících s areálem letiště. "Výsledky budou příští týden, ale hned bylo jasné, že limity byly překročeny. Další měření bylo zbytečné,“ uvedla Eva Zelenková z oddělení obecné a komunální hygieny Krajské hygienické stanice v Hradci Králové. Pořadatelské agentuře Ameba tak podle deníku hrozí pokuta až dva miliony korun, hrozba sankce se vznáší i nad provozovatelem Festivalparku. Samotná výše pokuty bude záviset na řadě faktorů, jako je výše překročení limitů, nedodržení časového harmonogramu apod.
Organizátoři s podobnými potížemi počítali a plánují další protihluková opatření. Magistrát v tuto chvíli nepředpokládá, že by v současné době podobné festivaly na letišti zakazoval.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme