Z rady města byli odvoláni dva členové

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv HK.cz
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv HK.cz

Rada města Hradec Králové přišla o dva své členy. V minulých dnech svůj odchod ze strany TOP 09 prostřednictvím médií oznámili Lenka Jaklová a Richard Nádvorník, jejich rozhodnutí opustit královéhradeckou radniční koalici poté přiměl radní a zastupitele Hradce k jejich odvolání z rady. Od tohoto týdne bude tedy královéhradecká městská rada působit v počtu devíti členů, místo původních jedenácti. O platnosti rozhodnutí v úterý hlasovali zastupitelé Hradce Králové, kteří na svém posledním zasedání Lenku Jaklovou a Richarda Nádvorníka z rady města skutečně odvolali.

V pondělí dopoledne oznámili hradečtí politici Lenka Jaklová a Richard Nádvorník svůj odchod z TOP 09 a své nové politické směřování s hnutím Starostové a nezávislí (STAN). Lenka Jaklová přechází do nové strany údajně proto, že jí nabídne větší uplatnění jako ženě. Richard Nádvorník se zase ve své původní straně neshodl na většinovém názoru v otázce stavby Malšovického stadionu s nebo bez obchodního centra. 

O těchto skutečnostech se členové rady města i veřejnost dozvěděli už v pondělí 28. dubna 2014 z médií. "Vzhledem k tomu, že opustili i stranu, která je součástí naší koalice, a za kterou kandidovali do městského zastupitelstva, považujeme jejich setrvání v radě města v rozporu s čl. 4 koaliční dohody," uvádí jako odůvodnění zástupci všech koaličních stran.

Na úterním zasedání královéhradeckých zastupitelů byli Jaklová a Nádvorník z rady odvoláni. "Zároveň bylo stranami zastoupenými v koaliční dohodě rozhodnuto, že rada bude do konce volebního období pracovat v devítičlenném zastoupení. Lenka Jaklová i Richard Nádvorník již delší dobu nectili koaliční závazky, což se negativně projevovalo při hlasování o strategických záměrech města,“ říkají ve svém prohlášení zástupci koalice.

Rada města Hradec Králové bude nadále působit v tomto složení:

  • Zdeněk Fink, primátor 
  • Martin Soukup, náměstek primátora 
  • Jindřich Vedlich, náměstek primátora
  • Josef Krofta, náměstek primátora
  • Anna Maclová, náměstkyně primátora 
  • Jan Michálek
  • Vladimír Springer
  • Vladimíra Šilhánková
  • Naďa Štěrbová

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradec bude mít i v dalším volebním období 37 zastupitelů, návrh na snížení počtu neprošel

v září letošního roku proběhnou komunální volby, ve kterých občané rozhodnou o novém složení zastupitelstev měst a obcí. Stávající zastupitelé musí v závěru svého mandátu v zákonné lhůtě stanovit počet členů tohoto kolektivního orgánu samosprávy pro nadcházející volební období.…
Čtěte více

Místní organizace ANO je v Hradci zrušená, ale vedení města se nemění

Situace ve vedení města se nemění, na postech náměstků primátora i nadále zůstávají Monika Štayrová a Pavel Marek. Ve vedení města je také za politickou stranu ODS primátor Alexandr Hrabálek a náměstek primátora Jiří Bláha. Předsednictvo hnutí ANO zrušilo místní organizaci v…
Čtěte více

Za parkování koloběžek budou firmy Hradci platit. Memorandum upravuje i další pravidla provozu

Už několik týdnů se v Hradci řeší provoz elektrokoloběžek. Jejich provoz ve městě zahájily dvě soukromé společnosti začátkem letních prázdnin. Od první chvíle se mezi hradeckými občany našli fanoušci i odpůrci, kteří kritizovali především způsob parkování strojů. Situace by se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme