Z Nálepkových kasáren bude hotel a luxuní byty

Chátrající Nálepkovy kasárny v centru Hradce Králové se do roku 2008 změní na hotel a luxusní byty. Rozhodla o tom rada města, když z návrhů na další využití kasáren vybrala ten, který předložila firma Stako. Tato stavební společnost počítá s investicí do kasáren ve výši asi 330 milionů korun. Rozhodnutí rady musí ještě projít zastupitelstvem.
O rekonstrukci Nálepkových kasáren měly zájem i další společnosti, návrh Staka byl ale podle představitelů radnice nejlepší. Jak uvedl náměstek primátora Josef Malíř, projekt zachovává původní půdorys kasáren s otevřeným zazeleněním. Součástí projektu je i výstavba 150 parkovacích míst. Jeden z objektů kasáren je rezervován pro krajský úřad, který zde umístí Integrovanou střední školu. Po celou dobu přestavby bude vlastníkem kasáren město, které Staku areál prodá až po dokončení stavby.
Nálepkovy kasárny získal hradecký magistrát před třemi lety převodem od státu, podobně jako Gayerovy kasárny či areál letiště. O další armádní objekty magistrát nadále usiluje

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme