Z Hradce Králové se milovníci cykloturistiky svezou na kole přes Černilov až do Josefova

Mikroregion Černilovsko připravuje novou cyklistickou stezku. Na projekt přispěl finančně královéhradecký magistrát i krajský úřad. "Zatím je připravena projektová dokumentace, ale doufáme, že nová stezka bude vybudována do dovou let," doplňuje první informace o samotném záměru tajemník obce Černilov Vojtěch Šustek.
Délka trasy se odhaduje na zhruba patnáct kilometrů. Vést by měla z Hradce Králové ze Slezského Předměstí dále přes Slatinu směrem na Černilov. "My však chceme stezku nasměrovat ještě dále do nějaké zajímavé oblasti. Původně jsme zamýšleli vést celou trasu na Opočno, ale to se ukázalo jako příliš dlouhý úsek. Proto nyní uvažujeme o Josefovu." Samotný význam plánované cyklistické trasy však ocení nejenom hradečtí cyklisté, ale i místní obyvatelé. "Pro nás má ta stezka velký význam, protože se stane bezpečnou cestou do zaměstnání a také pro děti, které se dopravují do školy." Na projektovou dokumentaci přispělo město Hradec Králové částkou 150 tisíc korun. Krajský úřad přidal dalších 300 tisíc.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme