Z Hradce Králové jezdí nově více nočních vlaků

Větší počet nočních vlaků jezdí od neděle 9. prosince z Hradce Králové a okolí. Noční spoje by měly nabídnou lepší možnosti dopravy návštěvníkům různých kulturních a společenských akcí. "Mnoho lidí by dalo přednost veřejné dopravě, ale v případě, že nemají jistotu, že stihnou poslední spoj, volí dopravu autem. Nabídkou nových vlaků s odjezdy po půlnoci z Hradce Králové chceme získat nové cestující do veřejné dopravy," uvedl jednatel společnosti OREDO Vladimír Záleský.
Od loňského prosince jezdí mezi Pardubicemi a Hradcem Králové denně noční vlaky s odjezdem z Hradce Králové do Pardubic v 0:39 a zpět z Pardubic do Hradce Králové v 1:20. "Tyto vlaky navazují v Pardubicích na rychlíky. Cestující mohou denně o půlnoci vyjet rychlíkem z Prahy do Pardubic a poté hned pokračovat do Hradce Králové, kde budou ve tři čtvrtě na dvě. Noční vlak z Hradce do Pardubic zase využívají cestující přestupující na noční vlaky ve směru na Slovensko, do Vídně nebo Budapešti." říká technolog společnosti OREDO Tomáš Jurček. Jak dodal obsazení nočních vlaků mezi Pardubicemi a Hradcem Králové se pohybuje kolem patnácti cestujících, v případě mimořádných akcí je ale cestujících mnohem víc. Noční vlaky zde budou jezdit denně i v příštím roce."
Novinkou budou v příštím roce noční vlaky  z Hradce Králové do Jaroměře a do Týniště nad Orlicí, které pojedou vždy v noci z pátku na sobotu a ze soboty na neděli. Odjezdy z Hradce Králové budou těsně po půlnoci. "Cestující z okolních měst získají možnost dopravy například z divadel, kin a dalších kulturních akcí. Noční spoje by měly přilákat na železnici nové cestující. Pro cestující je důležité, že i velmi pozdě večer budou mít jistotu spojení," doplnil Jurček.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme