Z Hradce do Vysoké vyjela nová linka

Nová linka číslo 20 městské hromadné dopravy začala v těchto dnech sloužit občanům města. Nový spoj propojuje hradecké Moravské Předměstí se sousední obcí Vysoká nad Labem. Uvedla to MF Dnes.
Dopravní podnik zavádí linku 20 na objednávku Vysoké nad Labem, která požádala o rozšíření spojení s krajským městem. Nová linka bude jezdit od restaurace Duran do Vysoké nad Labem a částečně nahradí spoje linky číslo 18, na které dojde k omezení. Celkový počet linek do Vysoké nad Labem se navýší z dvanácti na čtrnáct. Jak uvádí Karel Brodský z hradeckého dopravního podniku, dvacítka bude mít zastávky Podzámčí, Čistička, Vysoká - hostinec, Vysoká -  obecní úřad, Vysoká a zpět. Nový spoj má  zhruba hodinové intervaly a ve špičce jezdí i častěji.
Linka číslo 20 byla v Hradci zavedena již v minulosti. Tehdy spojovala hlavní nádraží s Moravským Předměstím a Kluky. Na podzim roku 1994 však byla zrušena.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
9.1.2008 14:02
Honza z HK3 (neregistrovaný)
Je pravda,ze se planuje rozsireni trasy linky c.5 nebo c.13 az do Cernilova??

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme