Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Wow. Pátá výhra v řadě pusunula hokejisty Hradce na druhé místo

Foto: Mountfieldhk.cz
Foto: Mountfieldhk.cz

O víkendu měli hradečtí hokejisté napilno. V pátek sehráli na domácím stadionu těžké utkání s Kometou Brno, které vyhráli 3:2 a díky třem získaným bodům se posunuli na třetí místo extraligové tabulky. Již o dva dny později se domácím fanouškům představili podruhé v zápase s Vítkovicemi. I tento duel hokejisté nakonec zvládli a díky výhře 3:2 po samostaných nájezdech a zisku dvou bodů se v tabulce posunuli ještě o příčku výše na druhé místo před pražskou Spartu.

Hradec nezačal úplně podle svých představ a v utkání musel dvakrát dotahovat jednogólový náskok soupeře. Poprvé Kacetl, který zaskakoval v hradecké brance za jedničku týmu Pavla Kantora, lovil puk ze sítě v 5. minutě po perfektně sehrané kombinaci, mezi zpoza branky nahrávajícím Húževkou a přesně zakončujícím Ondřejem Šedivým - 1:0.

Skóre srovnal třináct vteřin před koncem první třetiny svou první extraligovou brankou Petr Beránek – 1:1. Vítkovice šly znovu do vedení ve 33. minutě po kombinaci totožných hráčů, kteří zajistili i předchozí vedení hostů. Tentokrát Húževka zatáhl puk k hradecké brance a bekhendovou kličkou našel opět zcela nepokrytého Šedivého a ten neomylně Ondřeje Kacetla překonal podruhé – 1:2.

Hradec získal kontrolu až ve třetí třetině

Teprve ve třetí třetině hradečtí hokejisté dostali utkání pod svou kontrolu a diktovali tempo hry. Nicméně vytvořené šance bravurně likvidoval hostující brankář Šindelář nebo končily na stále více defenzivnější hře soupeře. Až ve 49. minutě předvedl perfektní práci u hostující branky velmi dobře hrající David Skokan a zaslouženě dopravil puk za záda Šindeláře – 2.2.

Bekhendové kličky Kudrny a Šimánka rozhodly nájezdy

Ani po šedesáti minutách gól nepadl a na řadu přišlo pětiminutové prodloužení. V něm bylo znát, že hra 4 na 4 vyhovuje více hradeckým a ti chtějí rozhodnout zápas ještě loterií samostatných nájezdů. To se však nestalo a trenéři museli vybírat exekutory trestných střílení.

David Skokan se na Šindelářovu bránku rozjel jako první, ale v rozhodujícím okamžiku mu brankář hostí vypíchl puk. Vítkovice naopak svůj nájezd proměnily. Za Hradec dokázali ještě skorovat svým typyckým způsobem - kličkou do bekhendu - Jaroslav Kudrna a po neproměněném nájezdu vítkovického Svačiny jej napodobil kapitán Jiří Šimánek. Ondřej Kacetl poté ještě vychytal Vandase a bylo rozhodnnuto, že dva body zůstanou v Hradci Králové a hosté si po zásluze za předvedný víkend odvezou jeden.

Trenér Draisaitl: Dva body bereme s velkou pokorou

Trenér hradeckých Peter Draisaitl utkání okomentoval těmito slovy: "Na Vítkovice jsme se připravovali a věděli jsme, že nepřijede tým, který nám to dá zadarmo. Víceméně jsme až v posledních dvaceti minutách dostali nějaký drift. Dvě třetiny se nám moc nepovedly, dali jsme šťastný vyrovnávací gól na 1:1, potom na 2:2. Dlouho jsme se museli hledat a šlapat, než jsme měli posledních dvacet minut jakž takž pod kontrolou. Dva body bereme s velkou pokorou."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme