Wellness na Flošně se rozšířilo o bio saunu

Wellness během odstávky přibyla větší bio sauna.
Wellness během odstávky přibyla větší bio sauna. | autor: SNHK

V létě to na Flošně žije především na letním koupališti. Podzim se však rychle blíží,a tak se pozornost návštěvníků brzy soustředí na wellness studio. To během odstaávky rozšířilo své služby. Již na začátku letošního roku a nyní v době odstávky vybudovala Správa nemovitostí Hradec Králové, která wellness studio provozuje, novou velkou bio saunu. Využity k tomu byly prostory původní malé bio sauny pro 6 návštěvníků a přilehlá chodba, čímž došlo k rozšíření prostor. Nová prostorná bio sauna zvětšila tak svoji kapacitu až na 15 osob.

Nedošlo pouze k rozšíření, v sauně byla instalována i náladová světla postupně měnící barevný odstín a tím umocňující pocit relaxace. Bio sauna je vytápěna na teplotu 75°C a do kamen jsou přidávány vonné esence. Wellness studio Flošna nyní nabízí čtyři sauny s různými teplotami od 60 do 100°C a dvě parní komory. Každý návštěvník si tak může vybrat saunu s teplotou, která mu nejlépe vyhovuje.

Rozdíl mezi tradiční finskou a bio saunou je jak ve vlhkosti vzduchu, tak v teplotě saunování. Zatímco finská sauna má teplotu až 100 ˚C a velmi suchý vzduch s vlhkostí do 15 %, bio sauna se vytápí na 70 - 80 ˚C a vlhkost vzduchu je od 30 do 60 %.

Během odstávky došlo i k několika vzhledovým úpravám, především v okolí parních kabin, kde došlo k obložení stěn kamenem, aby byl zvýšen příjemný pocit pobytu v prostorách wellness.

Wellness studio Flošna, které každý rok navštěvuje více klientů vyhledávajících zdraví, relaxaci a odpočinek, tak opět rozšířilo své služby. V roce 2016 celoroční návštěvnost wellness studia přesáhla poprvé v historii 35 tisíc osob.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

Nočnímu koupání na Flošně je konec. Může za to chování některých návštěvníků

Řadu let pořádal provozovatel hradeckého koupaliště Flošna noční koupání. Akce byla oblíbená a navštěvovaná. S tím je však konec a mohou si za to návštěvníci sami. Tedy někteří. Podle slov zejména ti mladších ročníků. Příští sezonu popřemýšlí vedení koupaliště o jiném konceptu…
Čtěte více

Flošna je otevřená, zatím za mimosezónní vstupné

Letní hradecké koupaliště Flošna zahájilo novou sezónu. Veřejnosti se otevřelo už v sobotu a to v čase od 10 do 19 hodin. V provozu budou všechny atrakce i služby koupaliště, voda v padesátimetrovém bazénu bude vyhřátá na 26 stupňů. Vstupné bude zatím mimosezónní, tedy 100 korun…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme