Web magistrátu čekají velké změny

Webové stránky magistrátu Hradce Králové čekají v nejbližší době nemalé změny. Nová verze stránek, která v těchto dnech oslavila první výročí svého provozu, bude rozšířena o řadu nových aplikací. První z nich byla spuštěna v těchto dnech. Jde o pasport pozemních komunikací.

Občané mohou v nové interaktivní mapě najít svislé dopravní značení, světelné signalizační zařízení, technické objekty, mosty, vodorovné značky, cyklostezky, chodníky, plochy komunikací a další důležitá data. "Široká dostupnost těchto informací bude prospěšná všem, zejména Hradečanům," uvedla tisková mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková. Jak dodala, Hradec Králové je zatím jediným městem, které službu občanům v této podobě nabízí.
Zmapování pozemních komunikací však není poslední změnou. V nadcházejícím období se chystá několik komplexních projektů, které by měly webový portál rozvinout a více zpřístupnit občanům. Prvním projektem je agenda pro podporu veřejných zakázek, která bude na webových stránkách publikovat veškeré veřejné zakázky města včetně jejich výsledků. Občané i uchazeči tak budou moci kontrolovat hospodaření úřadu. Dalším významným počinem, který nalezne návštěvník webových stránek města, budou výstupy projektu Inteligentní formuláře. Projekt má za cíl systematicky sjednotit formáty formulářů tak, aby uživatel mohl využít pro jejich vyplnění jeden volně šiřitelný program. "Výhodou projektu bude určitá automatika formuláře, kdy občan nebude muset jeden údaj vyplňovat několikrát, bude se mu zobrazovat nápověda, co má do jednotlivých polí vyplňovat," upřesnila Vlčková.
Aktualizaci a údržbě webových stránek města se věnuje více než 25 proškolených editorů ze všech magistrátních odborů. K odběru čerstvých informací či nových článků se může přihlásit každý, kdo projde jednoduchou registrací, a nebo použije technologii RSS. Vybrané články jsou zveřejněny také anglické verzi.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme