Vznikající nádvoří Nového pivovaru bude stát na střeše parkoviště

Pětipatrový parkovací dům v Regiocentru Nový pivovar, který se nyní dokončuje v centru Hradce Králové, již má střechu. Tou je deska nádvoří v areálu Nového pivovaru, pod kterou bude moci zaparkovat 480 automobilů. Velká část parkovacích míst budou sloužit veřejnosti.
"Na nádvoří, jehož plocha je členěná v několika rovinách, se lidé dostanou ze čtyř vstupů. K jednomu původnímu vchodu přibudou díky rekonstrukci tři nové. Na nádvoří budou moci pouze výjimečně automobily pro zásobování či vozy oficiálních návštěv kraje. I proto by se na nádvoří měli chodci cítit co nejbezpečněji," řekl Tomáš Šubert, radní Královéhradeckého kraje.
Stavbaři již dokončili betonáž tepelně izolačních a spádových vrstev Pivovarského nádvoří a nyní probíhá pokládka jeho hydroizolace, následně se začne betonovat roznášecí deska nádvoří. "Po její izolaci začneme pokládat dlažbu nádvoří," řekl stavbyvedoucí Miroslav Novák ze společnosti Skanska.
Atmosféru nádvoří pivovaru, kterým budou procházet studenti do učeben královéhradecké univerzity či lidé do obchodů či úřadů, zpříjemní zeleň. "Nádvoří bude přístupné po celý den. Výjimkou budou koncerty či divadelní představení, na kterých budou pořadatelé vybírat vstupné," doplnil radní Šubert. S pořádáním kulturních akcí na nádvoří počítají i stavbaři, kteří připravují patřičné technické zázemí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme