Výzva zafungovala. Muž bez domova má díky solidaritě lidí vybavený byt

| autor: Facebook Kavárny Muzeum

Solidarita a dobrá vůle mezi lidmi ještě funguje. Dokazuje to příběh pana Tomáše z Hradce Králové. Před časem tento muž bez domova, kterého Hradečáci mohou znát jako prodeje časopisu Nový prostor u podchodu na třídě Karla IV., získal městský byt. V bytě byla pouze kuchyňská linka a koupelna, všechno ostatní se podařilo získat ze sbírky, která se organizovala v kavárně hradeckého muzea.

"Prodej Nového prostoru člověka jakž takž uživí, o nějakých velikých úsporách ale nemůže být řeč. Rádi bychom se proto obrátili na vás, návštěvníky kavárny, hradecké spoluobčany, na vás všechny, kdo máte možnost pomoci Tomovi, aby si žil jako opravdový král," zněla prosba na facebookových stránkách kavárny. Poptávalo se v podstatě veškeré vybavení bytu - postel, židle, stůl, skříň, nábytek, ložní prádlo, inventář do kuchyně, drogerie, úklidové prostředky, cokoliv, co holobyt přemění na plnohodnotné bydlení.

A výzva skutečně zafungovala. Jak uvádí Hradecký deník, lidé nabízeli v podstatě všechno včetně nádobí, peřin a povlečení. Podařilo se získat postel, pračku, lednici, televizi, stůl, skříň, židle i gauč. Chybí snad už jen sporák s troubou, aby si pan Tomáš mohl upéct svůj oblíbený štrúdl. Na něj je možné přispět i finančně. Více informací o pomoci Tomovi je možné získat na Facebooku nebo v kavárně hradeckého muzea.

„Mám z toho ohromnou radost. Jsem šťastný, že mi lidé pomohli a všem moc děkuji. Na ulici jsem strávil řadu let," prozradil Deníku s tím, že to rozhodně nebylo lehké. A to ani když mohl hlavu složit v některém azylovém domě. Někdy měl prý strach vůbec usnout, aby ho neokradli a aby nepřišel o to málo, co měl. Nyní se pan Tom těší na nový život a myslí na sny, které by si v budoucnu rád splnil. „Rád bych vídal pravidelně své dva syny a jednou bych chtěl bydlet v historickém Josefově, kde už jsem si vyhlédl dům. Mám rád historii, tak mě to tam táhne," prozradil své přání.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme