Výstavba terminálu se dostává do problémů

Nový terminál hromadné dopravy v Hradci Králové bude dražší než se předpokládalo. Dokončení unikátní stavby, kterou staví firma Strabag, se posune o tři měsíce.
Hradečtí zastupitelé udělili mandát řediteli Dopravního podniku k podepsání dodatku ke smlouvě, který prodlouží termín dokončení stavby k 30. listopadu tohoto roku. „Podmínkou je, že veškeré další náklady na celé dílo nepřekročí dvacet procent z celkové částky zakázky,“ uvedl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. Firma Strabag přichází s dalšími požadavky na zvýšení ceny projektu asi o 11 milionů korun. „Nárůst není zcela oprávněný. Třeba u informačního systému se jedná o vysokou částku, kdy například u jedné informační tabule dělá zdražení až 220 tisíc korun,“ sdělil Malíř. Je nutné hledat levnější řešení. „Nemělo by to však být na úkor kvality materiálů,“ dodal Malíř. Pokud nedojde k dohodě a k podepsání dodatku do konce srpna, může Dopravní podnik čerpat smluvní pokutu ve výši 80 milionů korun. Zároveň by vznikalo firmě za každý den penále z důvodu nedodržení termínu dokončení zakázky. „Z jednání s představenstvem firmy se zdá, že Strabag chce stavbu dokončit a bude hledat řešení,“ uvedl Malíř.
Stavba autobusového terminálu byla zahájena v září roku 2006 a má být dokončena letos v listopadu. Terminál by měl být uveden do provozu o měsíc později.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.7.2007 17:03
Ales (neregistrovaný)
ja bych se na terminal i Strabag vykaslal ... meli rict Metrostavu a udelat v hradci metro =D

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme