Výstavba obchodních domů v Hradci nekončí

Stotisícový Hradec Králové si po hypermarketových řetězcích nyní za svůj cíl vybraly sítě specializovaných obchodů. Prodejní plochy v Hradci Králové tak dál porostou přesto, že již nyní má město v přepočtu na obyvatele jednu z největších prodejních ploch v republice.
Vedle specializovaných prodejen se do Hradce v poslední době vehementně tlačí společnost Lidl se svými diskontními prodejnami. Zatím Lidl loni otevřel prodejnu na Slezském Předměstí, druhou staví u výpadovky na Brno a třetí chce vybudovat v areálu chystaného nového autobusového nádraží. Naopak dvě prodejny v minulých měsících ve městě uzavřel řetězec Julius Meinl.
"Podle naší poslední analýzy připadá na 1000 obyvatel 1490 metrů čtverečních prodejní plochy," uvedla mluvčí hradeckého magistrátu Petra Krátká. Před šesti lety to přitom bylo jen necelých 700 metrů. O růst se zasloužily v letech 2000 až 2002 řetězce Carrefour, Tesco, Ahold, Spar a Makro. Po nich již přišel obchod specializovaný na sportovní zboží Gigasport a před pár měsíci otevřely obchody nábytkový řetězec Asko a prodejce elektroniky Electroworld. V budoucnu by měl velkoprodejnu v Hradci Králové postavit i kutilský kolos Hornbach.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
24.1.2005 13:41
papaja (neregistrovaný)
hyper
retezce tlaci na to, aby na predmesti HK vznikla stala jedna velka nakupci zona pro cele vychodni cechy.......... zajimalo by me, jestli si na radnici uvedomuji nebezpeci, ktere z toho pro mesto plyne nebo jestli je jim to uplne jedno!
24.1.2005 17:59
Xaver (neregistrovaný)
papeja
Jaké nebezpečí?
25.1.2005 10:27
papaja (neregistrovaný)
hyper
jedine misto ve meste s velkou a castou koncentraci zakazniku a penez, ve vsedni den a zejmena o vikendu - jak to asi dopadne se zbytkem mesta? doufejme ze nezkrachuje polovina mestskych obchodu jako ve v. nemecku.
nevi se, jak hradec zvladne dopravu od budouci dalnice, pokud bude jeste celit hyper-super doprave z celych vychodnich cech, hruza pomyslet.

na zapade uz vedi a reguluji, ale v hradci se jen kouka.
25.1.2005 15:29
hradečák@mesto.cz (neregistrovaný)
hyper, super, -- jen ne česky
Tvrdí se, že ty heper, supermarkety jsou pro lidi, pro lidi chtějí mít otevřeno od nevidím do nevidím... Jenže kdo v nich pracuje a obsluhuje zákazníky? To jsou přece taky lidé, nebo už ne? To nebudou pracovní místa, to budou sluhové obchodních řetězců za kus žvance, musí si nechat líbit jakoukoli šikanu, včetně toho, že musí poníženě žádat, zda je vůbec během pracovní doby pustí na zácvhod.A mít děti, staré rodiče nebo nemocného manžela je u těchto zaměstnavatelů. přinejmenším nežádoucí, ne-li přímo zločin. Dělej. nestonej, nic nechtěj - nebo můžeš jít.Máš rodinu a chceš nebo potřebuješ se o ni postarat? Můžeš, ale ne pokud pracuješ u nás. Tak to chodí. Vždyť v ČR už se skoro nic nevyrábí, jen sloužíme cizím zájmům zahraničních kolosů.
25.1.2005 20:16
kareljaromir (neregistrovaný)
hyper
Jo jo, já to říkám pořád, že odbory nejsou k ničemu. Chránit zaměstnance před šikanou, to je jejich prvořadý úkol. Ale bohužel ne u nás už od dob vlády bolševika.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme