Výstavba fotbalového stadionu je opět o krok blíže

Vizualizace nového stadionu
Vizualizace nového stadionu | autor: fchk.cz

Dnešní den se zařadí mezi důležité mezníky lemující dlouhou cestu za výstavbou nového fotbalového stadionu. Právní moci totiž nabylo územní rozhodnutí k výstavbě nového stadionu v Hradci Králové - Malšovicích. Jak uvedl tiskový mluvčí fotbalového klubu FC Hradec Králové Milan Šedivý, jedná se o velice důležitý počin, který se stihl v relativně krátké době. Vyřízen byl za půl roku, přitom územní rozhodnutí na předcházející projekt zaštítěný firmou ECE se řešil o pět let déle.

Nejnáročnější část cesty tak mají klub a potažmo i magistrát podle všeho za sebou. "Chci poděkovat všem zúčastněným stranám, a to vedení města, projektantům, magistrátu a všem občanským iniciativám, že k této části při výstavbě nového areálu přistoupili konstruktivně a podíleli se tak na hladkém průběhu při žádosti o územní rozhodnutí. Jsme všichni rádi a poděkování je na místě,“ komentoval získání územního rozhodnutí ředitel klubu Richard Jukl.

Co bude dál?

Nyní zbývá provést projekt ke stavebnímu povolení a zažádat o něj. Zde je již lhůta velice krátká. Do šesti týdnů musí být podána žádost. Následovat bude prováděcí projekt, přesněji po nabytí právní moci u stavebního povolení, na základě kterého se již bude soutěžit o generálního dodavatele stavby.

V letošním roce by se tak mohlo začít s demolicí západní tribuny a částí tribun na severní a jižní straně. Zde je již demoliční výměr, který nabyl právní moci a nic tomuto kroku nestojí v cestě. „Stojíme před rozhodnutím, zda vypsat zvlášť soutěž na provedení demoličních prací nebo zda tento krok spojit s výstavbou stadionu a provádět ji vcelku s generálním dodavatel celé stavby,“ upřesňuje Jukl kroky, které budou při výstavbě nového stadionu jako první.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více

Weber končí na lavičce Hradce, na nový stadion se vrací Kotal

Fotbalisté Hradce Králové mají nového trenéra. Po nepřesvědčivých výkonech a čtyřech prohrách v posledních pěti zápasech skončil na lavičce Votroků Jozef Weber. Novým koučem se stává Václav Kotal, který u týmu už v minulosti působil jako hráč i jako trenér, navíc žije v Hradci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme