Výstavba dvou dalších parkovacích věží pro kola se zdrží

Cyklodům na Riegrově náměstí.
Cyklodům na Riegrově náměstí. | autor: hradeckralove.cz

Na nové cyklodomy, které mají vyrůst u fakultní nemocnice a hradecké univerzity, si cyklisté musejí počkat. Zastupitelé města zatím nevybrali firmu, která by měla domy postavit, oba body byly totiž staženy z jejich jednání. Může za to stížnost podaná na antimonopolní úřad, v níž  se zpochybňuje postup magistrátu při zadávání zakázky.

„Mohu s čistým svědomím prohlásit, že město postupovalo naprosto transparentně. Došlo k vypsání nadlimitního otevřeného řízení, do kterého se mohl přihlásit jakýkoliv zájemce, navíc bylo vše zveřejněno v Evropském věstníku. Jediným požadavkem bylo vybudování objektu s minimálním počtem 106 parkovacích stání pro kola, jediným kritériem nabídková cena. Nikdo tak nemohl být diskriminován a veškerý postup je zcela v souladu se zákonem. Chtěl bych zdůraznit, že v této fázi Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vůbec nemusí zahájit řízení, my jsme však ztratili měsíc stavebních prací před zimou," vyjádřil se Jindřich Vedlich, náměstek primátora.

Postup města se nelíbí aktivistům ze sdružení Kruh pro občanskou společnost a zřejmě další soukromé osobě. „Předpokládaná cena byla určena netransparentně a podmínky zadávací dokumentace mohla splnit jediná firma. Přitom podobné systémy například pro ukládání aut vyrábí u nás více společností. Kola by zvládly bezpochyby taky,“ vyjádřil se pro iDnes člen spolku Kruh pro občanskou společnost Aleš Dohnal. Podle něj však spolek za stížností nestojí.

V současné době už první cyklověž úspěšně funguje na Riegrově náměstí, tam město soukromému investorovi poskytlo část pozemků. Nyní je již ve výstavbě druhý dům pro kola před obchodním centrem Futurum. Tam se jedná o soukromé pozemky i soukromého investora. Radnice již intenzivně připravuje stavbu třetího domu právě u fakultní nemocnice. Tam by měl cyklodům za necelých deset milionů korun pojmout více než sto jízdních kol.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.10.2015 21:51
BS Bike Company (neregistrovaný)
Bezpečné parkování kol
Dobrý den,

zástupcům města jsme představili i naše řešení bezpečného parkování, bohužel bez reakce.

Investicí v hodnotě 5 mil korun lze ve městě zbudovat 5 míst po 5 boxech - celkem 24 - 48 kol. Celkem tedy možno uschovat 120 až 240 kol.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme