Štítky: | Městské lesy | Cyklo | Hradečnice |

Vyrazte na Hradečnici, je už otevřená!

Ilustrační foto | Pixmac
Ilustrační foto | Pixmac

V pátek odpoledne kolem třetí hodiny se symbolicky odemkne nový, necelé tři kilometry dlouhý, asfaltový úsek na lesní cestě Hradečnici.

Tato část silnice byla uzavřena téměř týden a už krátce po svém otevření nabízí bruslařům či cyklistům pohodové svezení. Městské lesy Hradec Králové slibují, že už během několika následujících dní bude náročný úsek Hradečnice lemovat i nové zábradlí a retardéry.

O opravách lesní cesty Hradečnice jsme informovali v článku Část Hradečnice bude od pondělí do čtvrtku uzavřena.

Dočasné omezení stavby se vyplatilo a bruslařům, cyklistům ale i pěším se otevřel kus nové cesty po rovném a kvalitním asfaltovém povrchu až téměř k Bělečku. "Stavebníci si museli s hůře přístupným terénem a prací v samotném srdci lesa poradit v relativně krátkém termínu," uvedla Magdalena Vlčková, tisková mluvčí města Hradec Králové. Opravy cesty tak navázali na další, vloni zpřístupněný povrch Písečnice, druhé páteřní lesní cesty. Po ní se lidé mohou pohodlně dostat k rybníku Výskyt.

Opravaná Hradečnice se otevře v pátek odpoledne

Zítra se ve tři hodiny symbolicky všem otevře další renovovaný kus lesní cesty. Společnost vlastněná městem vloni prodloužila asfaltový povrch na Písečnici, druhé páteřní komunikaci v novohrádeckých lesích, až do lokality nedaleko rybníka Výskyt. Rovný povrch cesty vedoucí z Nového Hradce předtím končil na křižovatce poblíž hájovny U dvou šraňků. "Všichni, kteří novou cestu využívají a budou využívat, by měli mít na paměti, že lesní cesty také sice slouží k rekreaci, ale hlavně k obhospodařování lesa a tak si musejí všichni vyjít vstříc a v provozu se respektovat,“ uvedl k otevření cesty Zdeněk Fink, primátor města. 

Dnes už mají Hradečané možnost se procházet po více než 250 km opravených lesních cest, v jejichž okolí najdou i hájovny a renovované klenuté mostky na Stříbrném potoku, hrázích a březích dalších lesních rybníků.

Největší rybníky dnes slouží také k letnímu koupání.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lesníci začnou vánoční stromky prodávat v pátek. Jaké budou ceny?

Jen pár dní před první adventní nedělí bude zahájen prodej vánočních stromků z hradeckých městských lesů. I letos budou k dispozici různé druhy jehličnanů z lesů i plantáží. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily, pohybují se v rozmezí od 250 do 600 korun podle druhu. Prodej…
Čtěte více

Další tělocvična vznikla u běžeckého okruhu v městských lesích

V létě tohoto roku vznikl v hradeckých městských lesích 800 metrů dlouhý běžecký okruh se speciálním přírodním povrchem. V těchto dnech jej Městské lesy Hradec Králové doplnily o nové fitness prvky. Pro sportovce tak vznikl jedinečný prostor, který nabízí zdravý způsob…
Čtěte více

Vznik cyklostezky v lese komplikuje podzemní voda a chránění živočichové. Bude město ve výstavbě pokračovat?

Zhruba před rokem zahájilo město přípravné práce pro výstavbu nové cyklostezky od Zděné boudy k lesnímu hřbitovu. Proces výstavby se bohužel neobešel bez komplikací. Ačkoliv byl v projektu požadován hydrogeologický průzkum, nebyl projektantem proveden a na jaře letošního roku se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme