Výpis z katastru či z trestního rejstříku bude na počkání také v Regiocentru

Výpis z katastru nemovitostí či obchodního, živnostenského nebo trestního rejstříku dostanou lidé od února v Regiocentru Nový pivovar v Hradci Králové na počkání. Informační centrum v sousedství recepce Krajského úřadu Královéhradeckého kraje se totiž od února promění v druhý Czech POINT v krajském městě.

"Vyškolení pracovníci našeho úřadu budou schopni lidem vydat ověřené výpisy z centrálních evidencí státních institucí. Vedle toho na stejném místě mohou návštěvníci krajského úřadu také dostat informace o kraji, jeho kompetencích či si nechat poradit, na jakém místě v Novém pivovaru naše úředníky najdou," řekla ředitelka královéhradeckého krajského úřadu Ivana Křečková.
Služby tohoto terminálu, který má omezit zbytečné úřadování mezi občanem a veřejnou správou, poskytují od začátku roku v krajském městě také na Magistrátu města Hradce Králové. Služby Czech POINT poskytují úřady více než pěti desítek měst a obcí v Královéhradeckém kraji.
V souvislosti se stěhováním krajského úřadu z Wonkovy ulice, ZVU a pronajatých prostor v Kongresovém centru Aldis do Regiocentra slouží lidem ke zlepšení orientace v nových prostorách vedle informačního střediska kraje také zvýhodněná telefonní linka 844 842 842, kterou mohou zájemci stále využívat. Od konce listopadu operátory oslovilo přes dvě stovky lidí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme