Vyhlídkový vláček rozjel v sobotu čtvrtou sezonu

Turistický vláček | Foto: DpmHK
Turistický vláček | Foto: DpmHK

Jedna z hradeckých turistických atraktivit – silniční vláček Dopravního podniku města Hradec Králové – nabídne i letos zájemcům svezení ulicemi, náměstími, nábřežími i zákoutími Hradce Králové. 

Čtvrtou sezonu turistický vláček odstartoval minulou sobotu a svezení nabízí na dvou vyhlídkových trasách.

Netradičním dopravním prostředkem se letos mohou turisté vypravit po dvou trasách, které ukazují zajímavá místa či stavby masta Hradec Králové.

Spolu s komentářem, který vláček při jízdě vysílá si tak mohou návštěvníci i obyvatelé města udělat kompletní obrázek o mnoha hradeckých místech. „Na rozdíl od minulé sezony jsme jednu trasu, o kterou byl nejmenší zájem, letos vypustili,“ řekl vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna. „Turisty ale neošidíme. Trasu do historického centra jsme totiž oproti loňsku rozšířili o lokalitu Masarykova a Ulrichova náměstí,“ dodal František Meduna. 

Zájemci mohou letos nově využít také dřívějších termínů odjezdu vláčku, a to v sobotu, v neděli a o svátcích navíc v 11 a ve 12 hodin.

Vláček bude vyjíždět ze svého stanoviště u Muzea východních Čech denně mimo pondělí. V pracovní dny od úterý do pátku pětkrát, a to od 13 do 17 hodin, přičemž třikrát projede trasu č. 1 a dvakrát povozí zájemce na trase č. 2.

V sobotu, v neděli a o svátcích vyjede sedmkrát, z toho pětkrát po trase č. 1 a dvakrát zamíří na trasu č. 2.

Pro dětské pasažéry či sběratele jsou opět připraveny k prodeji ve dvou provedeních i reklamní buttony – placky s vyobrazením vlastní lokomotivy či vláčku. „Vláček neslouží jen jako zpestření rodinných výletů, ale i pro mateřské a základní školy, či při akcích pro starší obyvatele. Zájemci si také mohou předem dohodnout mimořádnou smluvní jízdu po městě nebo i do přilehlých obcí pro soukromé oslavy, firemní akce či slavnostní účely - třeba na svatby, třídní srazy, narozeninové oslavy či jiné společenské události,“ přiblížil možnosti turistického vláčku František Meduna. 

Provoz turistického vláčku plánuje dopravní podnik minimálně do 29. září. Za plné jízdné zaplatí pasažéři nad 12 let 70 korun, děti od tří do dvanácti let pojedou za 30 korun, rodinná jízdenka za 120 korun platí pro dva dospělé a maximálně tři děti do 12 let. Jízdné je možné uhradit z městské karty. Vláček je chráněn proti nepřízni počasí. 

Turistický vláček - trasa č. 1 – červená

Muzeum, Pražský most, Adalbertinum, Ulrichovo nám., Masarykovo nám, Tyršův most, třída ČSA, Magistrát města, Mýtská, Malé náměstí, uličky starého města, Velké náměstí – se zastávkou pod Bílou věží, třída ČSA, Muzeum.

Turistický vláček - trasa č. 2 – zelená

Muzeum, okolo Nového pivovaru, zastávka Divadlo Drak, okolo Magistrátu města, Muzeum.
Mapa trasy č. 1 | Zdroj: DpmHK Mapa trasy č. 1 | Zdroj: DpmHK
Mapa trasy č. 2 | Zdroj: DpmHK Mapa trasy č. 2 | Zdroj: DpmHK

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD úspěšní v Jízdě bez nehod

Tři „milionáři“ přibyli v závěru letošního roku mezi řidiči MHD v královéhradeckém dopravním podniku. Jde o šoféry, kteří úspěšně brázdili ulice města 20 let bez zaviněné nehody. Dnes byli slavnostně oceněni za účasti vedení podniku i města.
Čtěte více

ZVEME: Zažít můžete Noc vědců, pohádkovou či hororovou bojovku v lesích

Kam vyrazit v Hradci o víkendu? Třeba do Dopravního podniku, který u příležitosti 95. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové pořádá den otevřených dveří. Univerzita a další vědecké instituce lákají na Noc vědců. Vyrazit můžete do hradeckých lesů na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme