Vyhláška o alkoholu bude rozšířena

Hradecká radnice doporučila obecně závaznou vyhlášku, která omezuje konzumaci alkoholu na veřejnosti, rozšířit o další lokality. Doplněná vyhláška má začít platit od dubna příštího roku.

Městská policie a  všechny komise místní samosprávy kladně hodnotí účinnost vyhlášky, která stanovuje lokality, kde je popíjení na veřejnosti zakázáno. „Ze zkušeností vyplývá, že vznikají problémy v jiných místech. Bohužel z oblasti u muzea se konzumenti vytlačili před Aldis. Postupně se budeme snažit, aby v zónách v centru města nebyli,“ sdělil primátor Otakar Divíšek. Vyhláška, která obsahuje grafickou přílohu se čtyřiceti místy, bude doplněna o další lokalitu ve Věkoších. Dále jsou do  jedné lokality spojeny dvě sousedící oblasti – park na nám. 28. října a okolí kostela. Rozšířena bude oblast na Eliščině nábřeží až do ulice L. Štúra a spojena se sousední lokalitou za Muzeem Vých. Čech. K rozšíření dojde také na Pouchově a v areálu Malšovická o dětské hřiště u Centra Mladých. „Byly zde připomínky, že by se více mělo využívat instituce protialkoholní záchytné služby. Od 1. ledna bude toto moci vykonávat i městská policie, proto musíme zakoupit omyvatelné vozidlo,“ uvedl primátor Divíšek.
Vyhlášku o zákazu požívání alkoholických nápojů  na veřejnosti hradečtí zastupitelé schválili letos v březnu. Za její porušení mohou strážníci uložit pokutu až do výše tisíc korun a viníky z místa vykázat. Zatím se řešilo zhruba 150 případů. „Málo z nich šlo ke správnímu řízení, řeší se to zejména domluvou,“ doplnil Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme