Štítky: | Hokej | extraliga | hokejové derby |

Východočeské hokejové derby bude opět vyprodáno

| autor: hradeckralove.cz

V neděli se na královehradeckém zimním stadionu uskuteční druhé letošní východočeské hokejové derby. Stalo se již tradicí, že když do Hradce Králové zavítají hokejisté a především fanoušci Pardubic, bývá na stadionu vyprodáno do posledního místečka a v ulicích panují zvýšená bezpečnostní opatření. Ani o tomto víkendu tomu nebude jinak. V předprodeji zbývalo v pátek večer pouhých 360 vstupek do sektoru na stání, pořadatelé již ze skladu vytáhli kovové oplocení, které má zabránit střetu obou rozvášněných skupin fanoušků a příslušníci policejních složek jsou již také nachystani pro případ, že by přeci jen k nějakým výtržnostem došlo. 

Hradecká marodka

Co se týká se trenérů, tak ti také ladí poslední detaily. Hlavní kouč Mountfieldu HK Peter Draisaitl a jeho asistent Jiří Kučera již pečlivě vybírají optimální sestavu a s nadějí hledí mezi marody, jestli některý z nich bude schopen do prestižního duelu zasáhnout. Zatím se však musejí obejít bez služeb ostříleného Jaroslava Kudrny, Bohumila Janka, Davida Skokana a  kanaďana Collina Valcourta. Kdo z nich bude trenérům v neděli večer k dispozici není jasné.

Nelichotivé výsledky i výkony a rozzuřený šéf

Hradecké hokejisty provázejí v posledních kolech nelichotivé výsledky. V posledních jedenácti zápasech si na své konto připsali pouze sedm bodů za výhry proti Slavii a Plzni a prohru se Spartou v prodloužení. A kde hledat příčinu? Střelecká impotence, to je to, co hradecké hráče trápí. 21  gólů, v jedenácti utkáních, z toho deset právě proti Slávii a Plzni. Devětkrát tedy Mountfield HK prohrál a nastřílel v těchto duelech pouhých jedenáct branek!!!

Není se proto co divit, že předseda představenstva Miroslav Schön již naplno vyjádřil svou nespokojenost. Pro server sport.cz řekl: „Kluci znali moji přívětivost, ale to neznamená, že jim teď neukážu odvrácenou tvář, která se jim asi líbit nebude. Já je z té předvánoční pohody už vyvedu. Chci vidět, že se hráči opravdu snaží. U některých jsem totiž přístupem vyloženě zklamán."

A má naprostou pravdu. Kádr byl před sezónou posílen o mnoho kvalitních útočníků (Kukumberg, Beránek, Skokan, Troliga či zmiňovaný Valcourt), tak aby mužstvo nebylo závislé pouze na produktivitě první lajny. Mnozí z těchto hráčů jsou však zatím daleko za očekáváním, nejen Miroslava Schöna, ale i samotných trenérů a fanoušků.

Tentokrát kritice neutekli ani trenér Peter Draisaitl či generální manažer Kmoniček. „Oba mají moji plnou důvěru a podporu, takže věřím, že jsou schopni nastartovat změny. Nikdo ale nebude mít bianko šek na neomezenou dobu,“ uvedll Schön

Očekává se bouřlivá atmosféta, fandové chystají speciální chorea

Kotel hradeckých fanoušků je již dostatečně znám a všichni vědí, že hradecké hráče podporuje za jakéhokoliv stavu. V posledním domácím zápase proti Spartě za stavu 0:2 svým hlasitým a nekončícím skandováním doslova dohnal mužstvo k vyrovnání. Nejinak tomu bude při východočeském derby.

Nikdo také nepochybuje, že na obou stranách budou nachystány vtipné plachty dobírající protivníka. Vždy rivalita mezi oběma tábory má své kořeny dávno v minulosti. Členové hradeckého fanclubu na toto speciální utkání připravili na celosektorové choreo. Na straně střídaček budou na sedadlech nachystány barevné kartony, které diváci zvednou v průběhu první komerční pauzy a vytvoří tak předem vymyšlený obrazec. Více v článku Fanoušci, zapojte se do chorea!

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme