Východočeské derby mezi Hradcem a Chrudimí zvládli lépe domácí

Ve 24. kole fotbalové národní ligy hostil stadion pod malšovickými "lízátky" východočeské derby. Domácí FC Hradec Králové přivítal tým MFK Chrudim. Podle postavení v tabulce mají oba týmy opačné starosti - Hradec bojuje o postupovou baráž, Chrudim se snaží utéci ze sestupových vod. Jenomže Votroci aktuálně mají špatné období. V předchozích čtyřech zápasech dali jen jeden gól a získali jen dva body. Naposledy v týdnu se štěstím vybojovali bod za remízu 1:1 s předposledním Žižkovem. Herní pohoda z počátku jarní části sezóny je pryč a ještě před dvěma týdny téměř neohrozitelné třetí místo zaručující baráž o první ligu také. Ve hře je nyní pět týmů, které se tísní jen s jednobodovým rozdílem na třetím až sedmé místě. Pokud chtěli Votroci udržet kontakt s barážovou pozicí, museli doma vyhrát. Jenomže i Chrudim si nemohla dovolit žádnou bodovou ztrátu, jinak by se zle zamotala do boje o udržení. Ostatně výsledkovou mizérii obou celků podtrhovala i návštěva. Do ochozů zavítalo jen ..... fanoušků, přičemž Chrudim příliš příznivců podpořit nepřijelo.

Výkony z posledních zápasů bohužel oba celky od úvodního hvizdu potvrzovaly i v nedělním utkání. V určité zkratce bylo možné říci, že Chrudim hrála špatně a Hradci to moc nešlo. Celý první poločas byl k vidění nezajímavý až nudný fotbal, který se odehrával sice na polovině hostujícího celku, ale domácí Votroci se nedokázali propracovat k žádné vážnější příležitosti. Přesto se jim do poločasové přestávky podařilo vstřelit hned dvě branky.

Ve 29. minutě Kateřiňák nacentroval ze střední vzdálenosti do velkého vápna. Tam sice nebyl dobře postavený žádný domácí hráč, ale z hloubi pole si do volného prostoru naběhl Kopečný a střelou z "první" poslal míč za Zimova záda - 1:0.
Druhý gól v ospalém jarním odpoledni přidal domácí Šípek těsně před přestávkou. Hostující obránci si v relativně snadné situaci nedokázali poradit s odkopem a jejich zaváhání využil hradecký útočník a poslal míč k tyči - 2:0.

Ani druhý poločas příliš fotbalové krásy nenabídl, ale dění na hřišti už bylo přeci jen trochu zajímavější. Chrudim  totiž již v 50. minutě dokázala snížit. Po přímém kopu Sixty se na hranici malého vápna dokázal hlavou prosadit Sulík - 2:1.

Hosté ožili a v 55. minutě mohli dokonce vyrovnat. A opět u toho byl Sixta. Po Krčálově nahrávce tvrdou střelou z hranice pokutového kopu mířil tvrdě pod břevno, Ottmar však dokázal jasné brance zamezit.

Po tomto důležitém okamžiku Hradec začal být v obraně důraznější a kontroloval hru. Opticky sice byli na míči častěji hosté, ale směrem dopředu byli zcela bezzubí. Ani Votroci se ovšem dopředu příliš nehnali, respektive i jejich útočná snaha končila daleko před hostující šestnáctkou. Jediná šance, jak se dostat do dvoubrankového vedení, byla střela z dálky. Jednu takovou vyslal v 80. minutě Kateřiňák, ale Zima byl připraven a míč vyboxoval.
Definitivní vítěznou pojistku tak dal až v nastaveném čase Zorvan. Hosté ve snaze vyrovnat vrhli všechny síly do útoku, ovšem střídající Da Silva zachytil jejich rozehrávku, dovedl míč až k pokutovému území, tam našel volného Zorvana a ten přízemní střelou upravil na konečných 3:1.

Votroci tak získali důležité tři body a po prohře Brna ve Varnsdorfu se vrátili na třetí příčku. I přes tři vstřelené branky však měl výkon domácího celku k ideálu opravdu daleko.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme