Východočeské derby: Hradec - Chrudim 2:0.

V 6. kole Fortuna národní ligy bylo pad malšovickými "lízátky" na programu východočeské derby. Do města pod Bílou věží dorazil celek MFK Chrudim.Votroci sice minulý domácí zápas rozstříleli Varnsdorf vysoko 8:0, ale byla to jejich jediná výhra v probíhající sezóně. To Chrudimští v letošním ročníku zvítězili již 2x a ještě jednou remízovali a po pěti odehraných kolech jim tak patřilo 7. místo druholigové tabulky, zatímco Hradec měl o bod méně a sídlil na příčce osmé. I přes toto pořadí byl před zápasem favoritem domácí celek. Ten se potýká především se mizernou koncovkou, v poli nepředvádí špatnou hru.

Od začátku utkání byly oba týmy aktivní a inciativní, a ačkoliv nebyla dlouho k vidění žádná vážnější situace, bylo patrné, že hráči k derby přistoupili zodpovědně a s plným nasazením. Postupně si však mírnou herní převahu začal vytvářet domácí tým, který ji dokázal zúročit ve vedoucí branku. Ve 12. minutě zahrával Frýdek roh a Prekop hlavou z těžkého úhlu trefil přesně do šibenice - 1:0.

Vstřelená branka přiměla Votroky k ještě vyššímu nasazení, ze kterého vzešlo hned několik zajímavých situací během pár minut. Ani jedna však neskončila míčem v síti. Zejména nádherná kombinační akce Urmy a Jukla, kteří se po sérii nahrávek z "první" dokázali dostat až před chrudimského brankaře Mrázka, by si zasloužila změnu skóre. Jukl však v rozhodujícím okamžiku pálil vedle.

Na hostech už bylo patrné, že tempo nastolené Votroky, je nad jejich síly a stěží stíhali bránit. Přesto inkasovali podruhé. Ve 34. minutě opět zahrával Frýdek roh z pravé stranya tentokrát se hlavou prosadil Martinec - 2:0.
V samotném závěru poločasu mohl třetí "zářez" přidat Vlkanova, ale Mrázek byl tentokrát pozorný a včasným vyběhnutím dokázal další změně skóre zabránit

Do druhého poločasu nastoupila jiná Chrudim než tak, která čtvrt hodiny předtím opustila hřiště. Působila kompaktněji a byla aktivnější. I přes zvýšenou aktivitu se však její hráči nedostali dál než k hranici velkého vápna a Ottmar v hradecké brance tak mohl být v klidu. Obrana domácího celku pracovala spolehlivě a Chrudim útočila "do plných". První příležitost ke koncovce proto měli hosté až v 68. minutě. Přímý kop z hranice velkého vápna napálil Kesner jen do zdi, ale odražený míč se k němu vrátil a on ho tvrdou střelou z voleje poslal mezi tři tyče, Ottmar však jeho pokus dokázal zlikvidovat.

S blížícím se koncem Chrudim stupňovala svůj tlak a měla míč výrazně častěji pod kontrolou. Domácí obrana však pracovala bezchybně, takže jediným výsledkem aktivity hostů byla střela Rybičky z 25 metrů, která ale mířila mimo.
Podstatně blíže brance byli Votroci, když se po pěkném průniku dokázal v 86. minutě dostat do zakončení střídající Procházka, z dobré pozice však trefil jen břevno. Závěr zápasu se tak dohrával již v poklidu.

Hradec Králové si tak připsal zasloužené tři body za vítězství na MFK Chrudim v poměru 2:0 a v druholigové tabulce se pomalu posunuje vzhůru do horních pater.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme