Štítky: | cyklostezky Hradec Králové | Cyklo |

Vychází podrobný cyklistický průvodce po Labské stezce

Ilustrační foto z Cyklomaratonu OkoloHradce | Foto: Jiří Gangur
Ilustrační foto z Cyklomaratonu OkoloHradce | Foto: Jiří Gangur

Hlavní atrakce, služby pro cyklisty, přívozy či turistická informační centra podél Labe nabídne nový mezinárodní průvodce pro cyklisty. Vůbec poprvé vychází také na území České republiky.

Podrobný průvodce provede cyklonávštěvníky po celé Labské stezce - tedy od pramene řeky Labe až po Severní moře. Trasa měří 1 230 kilometrů.

Cyklisté tak budou mít kompletní příručku na cestu po Labské stezce s tipy na výlety či kontakty na certifikovaná ubytování pro cyklisty. Partnerem vydání průvodce se stal i Královéhradecký kraj. „Část trasy vede i naším krajem. Podle posledních statistik úsek Kuks – Hradec Králové vloni projelo zhruba 100 tisíc cyklistů a bruslařů,“ uvedl náměstek hejtmana Otakar Ruml, který zodpovídá za oblast cestovního ruchu. Náměstek Ruml také doplnil, že nyní se připravuje stavba dalšího úseku cyklostezky mezi Hradcem Králové a Pardubicemi.

O připravované stezce Mechu a perníku jsem psali v článku Kraj a město poskytnou čtyři miliony na výkup pozemků pro novou cyklostezku.

Labská stezka patří mezi nejoblíbenější dálkovou cyklotrasou v Evropě a je součástí i evropské sítě dálkových cyklotras EuroVelo. Další články o cyklotrasách na území Hradce Králové a kraje najdete zde.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Kruhový objezd v Šimkově ulici se bude upravovat. Nové značení by mělo zpomalit auta

Na kruhovém objezdu v Šimkově ulici před třemi lety při nehodě zemřel devětašedesátiletý cyklista. Přesně 19. března 2015 ho tam srazilo auto. Na uctění jehopamátky se v úterý 20. března koná cyklojízda. Kruhový objezd je rozlehlý a nepřehledný. Po letech by se tato křižovatka…
Čtěte více

Bruslařský okruh v lesích má zádrhel, chybí asfaltové napojení

Město plánuje v příštím roce napojit bruslařskou stezku v hradeckých lesích na areál Stříbrného rybníka. Nyní je mezi nimi zhruba sedmdesátimetrová štěrková cesta, kteráje pro bruslaře těžko zdolatelná. Napojení chybí také na cyklostezku z Malšovy Lhoty.  
Čtěte více

Na nové cyklostezky dá kraj 10 milionů korun, čerpat mohou obce i spolky

Kvůli stále se zvyšujícími počtu cyklistů hodlá kraj v příštích letech podporovat rozkvět cykloturistiky a přispěje částkou 10 milionů korun na vybudování dalších cyklostezek. Peníze by měly jít hlavně na podporu zpracování stavebních dokumentací a územních řízení. V…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme