Výbuch zlikvidoval dům v centru, jeden mrtvý

Ohlušující exploze otřásla dnes v ranních hodinách pětipatrovým domem v centru Hradce Králové. V objektu ve Střelecké ulici podle prvních informací došlo k úniku plynu a následnému výbuchu. Při tragédii přišla podle dostupných informací o život 33-letá žená, dvě osoby byly zraněny těžce a čtyři lehce.

Exploze poškodila tři byty, z toho dva jsou prakticky zdemolované, došlo i ke zřízení stropů. Výbuch byl tak silný, že tlaková vlna rozbila skleněné výplně v okolí, trosky z domu létaly desítky metrů daleko. O budoucnosti domu bude muset rozhodnout statik. Magistrát se nyní snaží lidem sehnat náhradní ubytování. Jak uvedl server novinky.cz, majitelem domu není město, ale objekt vlastní sdružení vlastníků.
Podle hasičů k výbuchu pravděpodobně došlo v bytě ve druhém patře, ve kterém se propadla podlaha a zřítila se do bytu v prvním patře. První zprávy hovořily o dvou osobách, které se měly nacházet v troskách. Na místo byli přivoláni kynologové se psy a byla použita také termokamera na vyhledávání zavalených osob. Zhruba po hodině byla ze sutin v bytě v prvním patře vyproštěna třiatřicetiletá žena, která už bohužel nejevila známky života, druhou osobu hasiči v sutinách neobjevili.
V celé ulici byla výrazně omezena doprava.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
16.11.2008 23:44
jitka69 (neregistrovaný)
je mi tech lidi uprimne lito sleduji to cely den uz jen proto ze bydlim opodal.hezke gesto magistratu ze jim poskytnou nahradni ubytovani , otazkou je za kolik . urcite zdarma to nebude, ja bych asi byla na psychyatra, prijit o vse. drzim jim palce aby to vse prekonaly. rada bych nejak pomohla te mamince s detmi .sama mam dve a nedovedu si to predstavit
17.11.2008 23:06
pppqqq (neregistrovaný)
Já bych to nedramatizoval, do existenčních potíží by se neměli dostat. Náklady na náhradní ubytování (vyklizení bytu atd.) bývají součástí pojištění domácnosti. Pojištění domu obvykle sjednává společenství vlastníků. Samozřejmě pokud pojištěni nejsou, dobře jim tak...
21.11.2008 14:49
Flabby1989 (neregistrovaný)
Zde je číslo bankovního účtu pro finanční pomoc.
947536 / 0300 a jako variabilní symbol 80399.
Viz. článek Hradecký deník 21.11.2008 strana 2.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme