Všesportovní stadion zatím zůstává, nový se odkládá

Hradecký všesportovní stadion v Malšovicích se zatím bourat nemůže. Rozhodnutí o demolici vrátil hradeckému magistrátu Krajský soud k přepracování. Podle soudu je v projektu více chyb. Nový stadion je tak v nedohlednu.

Krajský soud vrátil demoliční výměr a konstatoval, že chyby v něm udělal hradecký magistrát i projektant. Město nyní musí své rozhodnutí znovu přepracovat. Pokud se proces zadrhne a starý areál nezmizí, je ohrožena výstavba nového stadionu. "Pokud územní řízení na stavbu nového stadionu bude pokračovat i bez vyřízení povolení k demolici starého, stavba se nezdrží. Kdybychom však nejdřív museli vyřešit demolici, může se vše zpozdit," poznamenal v Mladé frontě Dnes náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich.
Krajský soud přitom reagoval na námitku, kterou podalo občanské sdružení Cesta trvalé prosperity. Soud ji uznal a demolici zastavil. Podle stavebního odboru magistrátu je skutečně možné, že v projektu jsou chyby. Zda se tím ale další práce posunou nebo zastaví, nikdo neví. "Až rozhodnutí krajského úřadu nabude právní moci, bude se pokračovat v řízení. Jenže i potom se mohou vyskytnout nové námitky či odvolání," řekl MF Dnes vedoucí stavebního odboru hradeckého Magistrátu Michal Jandík.
Situací se chce zabývat i fotbalový svaz. jeho experti nyní budou posuzovat, zda starý stadion vyhovuje podmínkám první ligy. Vyloučení Votroků prý ale nehrozí. "Hradecký stadion podmínky splňuje, i když jen se zavřenýma očima. Od léta sice klub nevyhoví podmínkám projektu Ligové stadiony 2012, ale jednou z možných variant jsou nejnutnější úpravy," dodal Mladé frontě Dnes předseda komise pro stadiony a hrací plochy Petr Voženílek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme