Všesportovní stadion prochází kvůli fotbalové lize rekonstrukcí

Rozsáhlou rekonstrukcí prochází v těchto dnech hrací plocha fotbalového hřiště Všesportovního stadionu v Malšovicích. Ta svým složením konstrukčních vrstev nevyhovovala podmínkám fotbalové asociace. Práce jsou rozvrženy tak, aby klub stihnul bez větších potíží začátek nadcházející prvoligové sezóny.

Nejprve byl odstraněn z plochy původní podklad, minulý týden pak byl dokončen drenážní systém a položeno vyhřívání. Po zavežení pískem se tento týden začne navážet vegetační vrstva a následně bude plocha oseta travou. Na konci tohoto týdne by mělo být v prostoru hrací plochy vše dokončeno a začne se s úpravami okolo hrací plochy. Vše by mělo být v ligových podmínkách do konce července, kdy bude startovat nový ročník Gambrinus ligy. "Na losování nadcházejícího ročníku budeme žádat o takové číslo, které by nám umožnilo, sehrát první podzimní zápas na půdě soupeře," uvedl ředitel klubu Richard Jukl. Jak dodal, zároveň probíhá i rekonstrukce části tribun určených pro fanoušky hostujících celků, kteří míří na stadion v rámci zápasů nejvyšší fotbalové ligy. Právě špatný stav hřiště a sektoru pro hostující fanoušky byl důvodem, proč hradecký fotbalový klub nedostal původně licenci na další ročník Gambirus ligy. To už naštěstí neplatí. "Licenčnímu tribunálu FA ČR jsme předložili veškerou dokumentaci o rekonstrukci hrací plochy a sektoru hostí a každý den posíláme do Prahy fotodokumentaci o postupujících pracích. Na základě toho jsme již licenci od fotbalové asociace obdrželi,“ doplnil Jukl.
Zatímco licence pro další ročník soutěže Votroci získali, výstavba nového stadionu je i přes sliby politiků bohužel ještě hodně vzdálená. "V těchto dnech by měla být podána znovu žádost o územní rozhodnutí, ostatní věci již řeší magistrát města. Bohužel dle mých informací se znovu začínají hlásit odpůrci projektu, tak uvidíme, jak to vše nakonec dopadne," přiblížil celou situaci na webových stránkách klubu Jukl.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme