Votroci začínají jarní část fotbalové ligy s novými posilami

Po zimní pauze začíná tento víkend jarní částí nejvyšší fotbalová soutěž. Do klání o prvoligové body vyběhnou i fotbalisté FC Hradec Králové. Ti za sebou mají náročnou zimní přípravu, celek prošel také nemalou obměnou. Votroky čeká na začátku jará těžký los. V sobotu zajíždějí do Liberce, příští pátek hostí pražskou Spartu.

Formu na jaro ladili hradečtí fotbalisté v rámci tuzemské Tipsport ligy, přípravu zakončili soustředěním v Turecku. Trenér Václav Kotal si pochvaloval zejména poslední dvě přípravná utkání. "Soupeři byli opravdu na vysoké úrovni. Zdobila je výborná přechodová fáze. Jak Astra Ploješť, tak Arsenal Kyjev měly v kádru řadu abnormálně rychlých hráčů. Kluci si pořádně zaběhali. Byl to výborný test a příprava na Liberec, který je v přechodu do ofenzivy rovněž silný," uvedl Kotal na klubových stránkách. Černým okamžikem tak bylo jen zranění hradeckého špílmachra a kapitána Romana Fischera. Ten si v závěru posledního utkání vážně poranil kotník a čeká ho operace. Podstatnou část přípravy kvůli předchozím zraněním neabsolvovali ani Klapka, Dvořák a Hochmeister. Do Kazachstánu pak odešel Chleboun, hostování skončilo Gulajevovi, Tóthovi a Jandíkovi. Do sestavy se ale zapojily nové posily: Mrázek, Jedunov a Šisler. Mrázek střelecky zářil v Tipsport lize, vidět byly i další dvě posily. "Jsou to hráči, kteří by měli mít nárok naskočit do základní sestavy," doplnil Kotal. Z hostování se pak vrátili do Hradce Voltr a Petrášek, z B-týmu přišel Dvořák a z dorostu Holeš.
Po odehraných 16 kolech patří Votrokům po podzimní část v prvoligové tabulce 11. místo za 19 bodů. Na Olomouc a Žižkov, kterým patří poslední dvě příčky, mají náskok 12 bodů. Začátek jara však budou mít Východočeši velmi těžký, protože zítra se představí v Liberci, který přezimoval na druhém místě a má stabilní kádr. Příští pátek hostí před televizními kamerami pražskou Spartu, která má nakročenu k zisku mistrovského titulu. Následně zajíždějí do Příbrami, která pod novým trenérem zakončila podzimní část na 6. příčce a má velmi blízko k pohárovým pozicím.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.2.2012 14:28
diviš  (Nováček +9)
Votroci začinají....
Hodně zdaru do jarní části ligy.Začátek je dost těžký a po 4 kolech můžeme být bez bodového zisku.Špatný je odchod Chlebouna fotbalisty v nejlepších letech a náhrada přestárlým Fukalem Tento "tah" Kotála nemohu pochopit.Kdyby se jednalo o přechod do klubu západní Evropy tak prosím,ale toto - to musel být Chleboun hodně zklamán přístupem FC HK!Problém bude ,že i když se asi zachráníme,nebude ligu kde hrát.Když řešení stadionu půjde jako dálnice s paní Havránklovou a ono se to tak rýsuje,jen není šance" jezdit po okresce " tak jsem zvědav jak to dopadne.V současné situaci nejde v přestavbě stadionu o fotbal,ale o kšeft.Jen to stávající nenechat "rozšťourat"a pak zkrachovat!!!!Čtyřicet roků bylo na to začít postupně stavět nový stadion "Na bývalé škváře",ale bohužel!
Zdar FC HK!!!!!
20.2.2012 08:19
Petr  (Nováček)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme