Votroci přehráli Sokolov jasně 3:1

Ve 14. kole druhé fotbalové ligy hostil Hradec Králové celek Baníku Sokolov. Hosté ve žlutozeleném nastoupili i se dvěma brazilskými posilami, ale ani účast těchto hráčů jim nebyla nic platná a odvážejí si na západ Čech porážku 3:1
Hradec vlétl do utkání ve velkém stylu již ve 3. minutě dostal rychlík Pilař kolmou přihrávku z poloviny hřiště, rychlou kličkou obešel i vyběhnuvšího gólmana Kubáska a pohodlně skóroval - 1:0. Sokolov po inkasované brance rozhodně nesložil zbraně a ve středu pole byl Hradci rovnocenným soupeřem, ale v útoku zůstal prakticky neškodný. Obrana Votroků jeho veškeré útočné aktivity včas likvidovala. Pořádný rozruch tak přinesla až 22. minuta. Po centru Munstera zahrával Čupr roh a na bližší tyči se hlavičkou ve skrumáži prosadil právě Munster - 2:0. Netrvalo dlouho a severoirský útočník ve službách Hradce se mohl radovat potřetí. Po rychlém útoku z úhlu vypálil Pilař a vyražený míč Munster pohodlně dopravil do sítě - 3:0. První poločas tak domácí dohrávali ve velké pohodě a hru si doslova užívali. Střela Pilaře a bomba Wozniaka z 35 metrů však za Kubáskovými zády neskončily.
Do druhého poločasu nastupovaly oba týmy s tím, že o osudu utkání je téměř rozhodnut. Hradec kontroloval hru a občas se pouštěl do rychlých útoků, hosté většinu svých ofenzivních aktivit končili ještě před velkým vápnem a Podhajského v hradecké brance ohrožovali jen minimálně. Nejblíž ke gólu měli hned v počátku druhé půle, ale Costova bomba skončila na břevně. Zkorigovat výsledek se Sokolovu povedlo až v úplném závěru utkání. V nastaveném čase hradecké obrana ve velkém vápně zbytečně váhala s rozehrávkou, odražený míč se dostal k Salákovi a ten hostům připsal čestný úspěch - 3:1.
Zisk tří bodů vrátil Hradec Králové před posledním podzimním zápasem v posledním Třinci do přímého souboje o postupové pozice. Se ziskem 26 bodů je na 4. místě a na vedoucí Slovácko ztrácí 4 body. Na zádu mu však dýchá dvojce HFK Olomouc a Bohemians se 24 body.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme